'Ankara'da yasaklar ve kısıtlamalar kalktı mı?' günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Tüm dünyada etkili olan ve adeta insanları eve hapseden koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla bir takım önlemker alınmıştı. Bu doğrultuda; Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara ''1 Mart Pazartesi gününü bekleyin önemli kararlar alacağız' demişti. Erdoğan ise son olarak kameralar karşısına geçerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Haberimizin içerisinden, Erdoğan'ın açıklamalarının detayları hakkında bilgiler ve bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorularının yanıtlarına ulaşabilir

SON DAKİKA ANKARA'DA KISITLAMALAR KALKTI MI? YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK?

Türkiye'de koronavirüs salgını tablosunda görülen iyiye gidiş nedeniyle birçok ilde normalleşme kararı alındı. Peki normalleşme kararı alınanlar arasında Ankara var mı?

Ankara'da ikamet eden vatandaşlar Erdoğan'ın 'Mart ayını bekleyin' demesinin ardından o gün geldi çattı. 81 ilde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Bugün Kabine Toplantısı yapılacak. Kabine Toplantısı kararları arasında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için yeni kararlar verilirse haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

20 yaş altı vatandaşlar gün içinde 13:00-16:00 saatleri arasında dışarıya çıkabiliyor. Diğer kalan saatlerde ise sokağa çıkmak yasak.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

65 yaş üstü vatandaşlar gün içinde 10:00-13:00 saatleri arasında dışarıya çıkabilir. Diğer kalan saatlerde ise sokağa çıkma yasak.

ANKARA NÜFUSU:
Ankara’da 2019 yılında nüfus 5 milyon 639 bin 76 iken 2020 yılında 5 milyon 663 bin 322’ye ulaştı.

NORMALLEŞMEYE EN YAKIN ORTA RİSKLİ OLAN İLLER
Ankara 35.39 -Nüfus: 5 milyon 663 bin  322