Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde lise öğrencisi Gamze A.'ın (17) iş görüşmesi için gittiği termal otelin 5'inci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan 3 şüpheliden Rıza D. ve Mehmet D. kardeşlerin, geçen yıl verdikleri iş ilanını arayan M.Y.'yi yaşadığı Niğde'den önce Afyon'a ardından da İzmir'e götürüp, cinsel saldırıda bulundukları, uygunsuz fotoğraflarını çektikleri genç kıza şantajla 23 bin lira kredi çektirdikleri, gözaltına alınıp sevk edildikleri adliyeden adli kontrolle serbest kaldıkları öğrenildi.

Ankara’da babaannesiyle yaşayan ve özel kolejde eğitim gören Gamze A., geçen 7 Kasım günü, internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza D. ile irtibata geçti.

Ardından da iş görüşmesi için Kızılcahamam ilçesinde odaları devre mülk olarak kiralanan termal otele gitti. Gamze A., aynı gün sabaha karşı kaldığı odanın penceresinden düşerek hayatını kaybetti.

Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Gamze A.’ın otelde görüşmeye gittiği, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan Rıza D., Mehmet D., Mustafa Emre Demiral, H.G. ve E.E. gözaltına alındı.

Şüphelilerden olay sırasında odada bulunduğu belirlenen Rıza D. ve Mehmet D. kardeşler ile ifadesinde gece odaya uğradığını söyleyen Mustafa Emre Demiral, ‘cinsel saldırı’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından tutuklandı. H.G. ve E.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İŞ İLANIYLA TUZAĞA DÜŞÜRMÜŞLER

Tutuklanarak cezaevine gönderilen iki  kardeşin geçen yıl ‘cinsel saldırı’, ‘saldırı’ ile ‘şantaj’ suçlarından gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılmalarının detayları öğrenildi.

İddiaya göre 2019 yılında Niğde’de yaşayan M.Y., internette bir iş ilanına başvurup Rıza D. ve Mehmet D. ile tanıştı. Doğan kardeşler ve 2 arkadaşları, M.Y.’yi iş bahanesiyle önce Afyon’a ardından da İzmir’e getirdi. Şüpheliler M.Y’ye cinsel istismarda bulunup uygunsuz fotoğraflarını çekti. Şantaj yapıp, genç kıza 23 bin lira kredi çektirdi.

M.Y.’nin şikayeti üzerine Doğan kardeşler ve iki şüpheli gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, sevk edildikleri adliyede, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(Kaynak: DHA)