Ankara'da keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları  tespit edilen yabancı uyruklu 2 terörist, Emniyet ve MİT'in ortak operasyonuyla  yakalandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube  Müdürlükleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ankara Bölge Başkanlığının  koordinesinde düzenlenen operasyonda, DEAŞ bünyesinde çatışma bölgelerindeyken  aktif silahlı faaliyet gösterdikleri ve Ankara'da keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları tespit edilen şüphelilerin saklandıkları evlerde arama yapıldı.

Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyalin ele geçirildiği  operasyonda A.E.E ve H.E.E gözaltına alındı.

Viyana'daki DEAŞ saldırısına ilişkin görüntüler ortaya çıktı

Dijital materyallerde yapılan incelemede 2 Kasım'da Avusturya'nın  başkenti Viyana'da 4 kişinin hayatını kaybettiği DEAŞ'ın terör saldırısına ait  görüntüler ortaya çıktı.

Uzman ekipler, şüphelilerden A.E.E'nin cep telefonunda da koordinat  belirleme, üç boyutlu haritayla konum paylaşma özelliğine sahip bir programın  kullanma kılavuzunun silinmiş olduğunu belirledi.

"Dijital kazıma" ile yeni video ve fotoğraflara ulaşıldı

Bunun üzerine söz konusu materyaller üzerinde bilişim uzmanlarınca  yapılan "dijital kazıma"yla şüphelilerin DEAŞ içinde faaliyet gösterdikleri  dönemde çekilmiş çok sayıda video ve fotoğrafa ulaşıldı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk  edilen 2 zanlı cezaevine gönderildi.