Anadolu’nun en büyük kitap fuarı olmaya aday gösterilen 1. Kitap ve Kültür Fuarı, kitap severlerin büyük katılımıyla gerçekleşti.

 

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen, 130 yayınevinin ve 112 yazar ve şairin katıldığı dev kitap fuarı,  kitap severlerden yoğun ilgi gördü. Kitap fuarının önümüzdeki sezon uluslar arası boyuta kazandırılacağı belirtildi. Ünlü yazarlar Bahattin Karakoç, Rasim Özdenören ve Nuri Pakdil, fuarın onur konukları olurken AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç açılış kurdelesini kesenler arasında yer aldı.

 

Kitap fuarı; Erdem Bayazıt Galası, Ankara Türk Dünyası Topluluğu Konseri, Konya Aşk-ı Sema Ekibi gösterisi, konferans, söyleşi ve imza günleri ile bir şenliğe dönüştü. Finalde ise ünlü sanatçı Uğur Işılak birbirinden güzel şarkılarıyla  kitap severlere müzik ziyafeti sundu. Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal açılışta yaptığı konuşmada şehrin isminin ‘Şairler Şehri’ diye Başbakanın da tescil ettiğini hatırlatarak, kültür ve sanat adına bu tür çalışmaların daha da artırılması gerektiğini belirtti.

 

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) düzenlenen 1. Kitap ve Kültür Fuarı, açık kaldığı süre içerisinde çeşitli etkinliklerle kitapseverlerin ilgisini çekti.