Altın Kelebek Ödülleri sahiplarini buldu. Törende TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'a en iyi dizi ödülü verildi.

TEPKİSİNİ INSTAGRAM'DAN GÖSTERDİ

Ancak dizinin oyuncusu Cavit Çetin Güner, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla adeta bu yıl ki törene damgasını vurdu. Güner, diziye tek ödül verilmesi ve törende oyunculara ya da yönetmene mikrofon uzatılmamasına tepki gösterdi. Güner ödülü ayağının dibine koyup çektirdiği fotoğrafı Instagram hesabından olay yaratacak bir yorumla paylaştı.

İşte Güner'in olay yaratacak yorumu:

3 sezondur sadece kendi gününün degil ayın en çok izlenen dizisine mecburen ödül verdiler.. Mecburen diyorum çünkü; cayır cayır en iyi oyuncu, en iyi yapım, en iyi yönetimde bizim hakkımız ama onlardan degiliz. Ya bugüne kadar vermediler, bugün de yarım ağız verdiler ve mikrofon bile uzatmadan kulisin yolunu gösterdiler...

'PABUCUM DAHA DEĞERLİ'

Her çarsamba raitingde gösteriyoruz hak ettigimiz değeri aslında anlayana... Bu ödülün degeri fotografta! Pabucum daha degerli şu an...

ÖDÜL İADE EDİLDİ

En iyi dizi kategorisinde, tüm zamanların reyting rekorlarını kıran TRT-1'in dönem dizisi Diriliş Ertuğrul birinci olmuştu. Yapımcı Mehmet Bozdağ'ın da yer aldığı Diriliş Ertuğrul ekibine ödül takdiminin yapılmasının ardından konuşması için mikrofon uzatılmaması sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Doğan Medya tarafından Diriliş Ertuğrul'a verilen ödül iade edildi.

Ödülün iade edildiğini, dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ açıkladı. 

Yapılan açıklama şöyle:

Değerli İzleyicilerimiz;

43. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde Diriliş Ertuğrul Dizisi, izleyici oylarıyla diğer bütün ödül törenlerinde olduğu gibi Yılın En İyi Dizisi Ödülü'nü haklı olarak almıştır.

Yayınlandığı 3 sezon ve 65 haftadır bütün reyting gruplarda birinci olan ve reyting rekorlarını kıran, Türkiye ile birlikte 30'dan fazla ülkede yayınlanan Diriliş Ertuğrul Dizisi bileğinin hakkıyla ve siz değerli izleyicilerimizin oylarıyla haklı bir ödül daha aldı.

Ödül töreni sırasında Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı ve Senaristi olarak bizlere ödül veren siz izleyicilerimizi selamlama ve teşekkür konuşması yapmam engellenmiştir. Her ödül alan kişiye konuşma hakkı verilirken, bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum. Bu engellenmenin haklı başarımız ve siz izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak ödül törenini protesto ederek Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcı ve Senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste geri iade ettim.

Ayrıca Programın sunucusu Okan Bayülgen'in özür yerine Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören ve siz değerli izleyicilerimizin takdirini kazanan dizimizi hiç izlemediğini söyleyerek alaycı bir konuşma yapması ve bundan sonra izleyeceğini belirtmesini de nezaketten uzak bir davranış olarak değerlendiriyorum. Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması Bayülgen'in kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin. Kendisinin dizimizden alacağı hiçbir kıymet değeri olamayacağını konuşması bizlere göstermiştir. 

Saygılarımla.

Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcı ve Senaristi Mehmet Bozdağ