Memleket gezileri kapsamında Hatay'a giden Akşener'e burada ilgi yoğun oldu. Hatay'ın ilçelerini gezen Akşener'e çiftçiler, esnaflar sorunlarını anlattı. Çığ gibi büyüyen sorunlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Akşener esnafların, çiftçilerin sorunlarını meclis gündemine taşıyacağı sözünü verdi.

Soğan çiftçisi soğanlara alınıcının olmadığı söyleyerek Meral Akşener’e şu sözlerle derdini anlattı: “Tüm çiftçiler gibi soğan üreticimizin hali de perişan, soğanları sökemiyoruz. 300 kuruşa soğana alıcı yok. Tarlada 100 dönümü daha duruyor. Soğanın söküm maliyeti 300-350 kuruş, 300 kuruşa satamıyoruz. Çiftçi öldü, battık. Gübreciye, mazotçuya, esnafa gidecek yüzümüz yok. İlaç Bayileri Başkanı tarla tarla alacağını kurtarabilmek için çiftçiyi kovalıyor. Ne olur bizi kurtar.”

Artık ne olacaksa olsun diyen bir başka soğan çiftçisi de Akşener’e dert yandı. Çiftçi, “Her şeyi göze aldık, bizi polisler, jandarmalar ayrı ayrı uyardılar “Yolu açın, kesinlikle bir şey yapmayın” diye. Artık ne olacaksa olsun. Çiftçinin, insanların hali ortada. Soğan tarlamız 50 metre aşağıda hala tarlada duruyor. Satamıyoruz 10-15 günlük soğan bu, çürümek üzere zaten. Mazotçu, gübreci hepsi sıkıntı içerisinde. Motor da borç zaten hepsi gidecek bu sene. Ne yapacağız, ülkemi terk edecek halim yok. Ülke benim ülkem terk edemem” dedi.

Lokanta işleten bir esnaf ise, “Rezillik yaşıyoruz, 14 aydır kapalıyız, 3 bin lirayla bizi avutuyorlar. Geçen hafta Bakan Bey geldi, Ziraat Odası Başkanı ile bir yere oturdular, yemek yediler, çiftçiden kimse ulaşıp derdini anlatamadı başkanım. “Güvenlik gerekçesiyle” dediler, kimseyi almadılar. Biz işçi olduğumuz için yanlarına bile yaklaştırmıyorlar” sözleriyle isyan etti.