Geçen günlerde AK Parti Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığını açıklayan Murat Aras, Göksun’da bir takım ziyaretlerde bulundu.

 

Aras,  sırayla Göksun belediye başkanlığı, Göksun ziraat odası, AK Parti ilçe başkanlığını ve ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret etti. "Siyaset uzun soluklu bir çaba siyaset memlekete ve millete sevda ile yapıldığı takdirde dünyanın en güzel mesleğidir" diyen Aras konuşmasını şöyle sürdürdü;

 

 

“Tabi siyaseti belli maksatla yapanlar şimdiye kadar olmuştur.  Siyasetten ticaret yapan olmuştur. Mevki makam için yapanlar olmuştur. Allah rızası için hakka hizmet halka hizmet anlayışıyla yapanlar olmuştur.  İşte biz 20 yıllık siyaset hayatımızda bu çizgiden hiçbir zaman ayrılmadık. Allah nasip ederse bundan sonrada ayrılmayacağız. Bizim aşkımız, derdimiz, davamız bu devlete bu güzel insanlara hizmet etmektir.  Biz teşkilatın taban basamağında en yüksek mertebesine kadar birçok tecrübeyi çalışarak, çabalayarak teşkilatın, köylünün seçmenin ne demek olduğunu bilerek öğrenerek bu günlere geldik.

 

Bu itibarla bu uzun bir süreç uzun bir yolculuk fakat ben şunu gördüm. Siyasette yaptığınız hiçbir çaba boşa değil. Dün biz burada Göksunlu bu değerli dostlarla gönüldaş olmasaydık, onlarla birlikte bu yola çıkmış olmasaydık bugün çalacak bir kapımız olmazdı. Bugün Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinde bütün köylerinde kapısını çalacak bizi bağrına basacak dostlarımız var. Ben bunlarla gurur duyuyorum. İnşallah böylede aynı aşkla şevkle yolumuza devam edeceğiz. Değerli arkadaşlar sevgili Göksunlular bu dönem tüm siyasi açısından son derece önemli bir seçime doğru sürat ile gidiyoruz.”

 

AK PARTİ’NİN SİYASİ BAŞARISI TESADÜF DEĞİLDİR

 

 Aras, Türkiye’nin 21. yüzyıla geldiğinde artık çevresinde ateş topu içerisinde istiklal abidesi içinde durduğunu belirterek; şunları kaydetti:

 

"Etrafımızda birçok problem var. Türkiye’nin bu problemlerden etkilenmemesi için 1 ekonomik olarak güçlenmesi lazım.  2. Siyasi istikrar olarak yoluna devam etmesi lazım.  Arkadaşlar ben eczacı olmakla beraber akademik kariyerimi tarih bölümünde devam ettirdim. Neden tarih çünkü tarihi bilmeyen bir siyasetçinin memleketinin geleceğini bilmesinin imkanı yoktur.  5 yıl akademik olarak yüksek lisans yaptım şimdide doktora yapıyorum. Neden yapıyorum bunu Türkiye’nin temel problemlerini öğrenip o konularda Türkiye’ye bir hizmet ederim amacıyla yapıyorum.

 

 

Türkiye’nin gündeminde olan çözüm süreci ile beraber bu Kürt problemi meselesinde daha partiye girmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımıza 3 sayfalık bir dosya yolladım. Neden çünkü biz buna uzun süreden beri çalıştık. Öğrendik ve sayın cumhurbaşkanımıza bir fikir vermek için yaptık.  Türkiye bu istikrarını bu güçlü yapısını koruyamazsa, 2000 yıllık devlet hayatımıza baktığımız zaman Selçuklulardan başlamak üzere devletin iradesinde güçlü bir lider varsa devletin ekonomisi güçlüyse Türk milleti şaha kalkmıştır. Devletin idaresinde güçsüz bir lider varsa ekonomisi de güçsüz hale geldiyse devletimizi her taraftan saldırıya uğramıştır.

 

Bu itibarla bu milletin milli dinli ve beraberliği bölgesinde bir güç olması için her zamankinden daha fazla güce desteğe ihtiyacımız var.  Sayın cumhurbaşkanımızın üstünde durduğu başkanlık sistemi konusu rahmetli Özal’ın gündeme getirdiği bir hadisedir arkadaşlar.  Neden gündeme getirmiştir; Çünkü Türkiye’de siyasi durumu olmamasına rağmen vatandaşa hesap vermemesine rağmen çok büyük bir bürokratik yetki vardır. Siyasi iradenin hızlı karar almasını hızlı hareket etmesini ve aldığı kararları hızlı uygulamasını önleyen bir bürokratik yapı Türkiye’de birçok defa atılımların ve ileriye koşmanın bazen önüne geçmiş bazen de sekteye uğratmıştır.

 

 

Bir insan hiç bir zaman fanatik olarak siyaset yapmamalıdır.  Fanatik siyaseti bizim insanımıza yakışmaz.  Eğer biz daha güçlü bir Türkiye bölgesinde güçlü olan bir Türkiye olmasını istiyorsak çok iyi çalışmalıyız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları sadece güçlü Türkiye bozabilir.  Eğer bu ülke büyüyüp kalkınacaksa, bölgesinde bir güç olacaksa daha güçlü bir iradeyle sizlere daha çok ihtiyacı vardır Siyaset artık bilimsel bir hal almıştır. Ak parti’nin siyasi başarısı tesadüf değildir.”