AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN VEFATININ 79. YILDÖNÜMÜ

''Bugün aziz milletimizin Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu derin saygı minnet ve onun önderliğinde verilmiş Kurtuluş Savaşı sonucunda bağımsızlığına kavuşmuş milletin Atatürk'ü yadettiği bir gün. 10 Kasım geldiğinde kim olduğumuzu hatırlarız. Bu yönüyle 10 Kasım kıymetli bir gün. Bu günü bir yas günü olarak değil bilinç tazeleme yadetme günü olarak görüyoruz. Birileri sanki AK Parti cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk'e dönük bir pozisyon içerisindeymiş gibi bir algı oluşturmak istiyorlar. Bizim duruşumuz bellidir. Bizim Cumhuriyetle Mustafa Kemal Atatürk'le bir sorunumuzun olmadığını herkes bilir. Bizim kendisini cumhuriyetin sahibi zannedenlerle sorunumuz var. Bizim Atatürkçü olmayıp Atatürk'ü kullananlarla sorunumuz var. Biz dün neredeysek bugün de oradayız. Atatürkçülük üzerinden bu ülkenin tarihine saldıran insanlar önce bir pozisyonlarını gözden geçirsinler.

AFRİN'E OPERASYON BAŞLAMASI SÖZ KONUSU MU?

Sadece Afrin değil daha önce de açıkladık biz yaklaşık 910 kilometre Suriye sınırımız var. Türkiye'nin sınır güvenliğinin bir beka kaygısına dönüşmemesi gerekiyor. Bütün sınır bölgesiyle ilgil Türkiye değişik şekillerde gereğini yapıyor.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN ABD ZİYARETİ

ABD olsun AB olsun özellikle Batı ile olan ilişkilerimizde hassasiyetle üzerinde durduğumuz şey masada eşit olarak oturmak. Türkiye'ye dönük birileri Almanya Hollanda nezdinde ya da ABD nezdinde bir dayatma ile karşı karşıya kalırsak kimse boyun eğmemizi beklemesin. Biz ABD ile olan ilişkilerimizde iyi niyetli bir şekilde sorunların çözümünden yanayız. Seyahat gerçekten son derece olumlu geçti her iki taraf arasında. Sayın Pence (ABD Başkan Yardımcısı) ile Başbakan arasında geçen görüşmede sonuçların son derece olumlu olduğunu görüyoruz.

BAHÇELİ'NİN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

(Baraj düşürülmeli mi?) Bunların tartışılması konuşulması güzel. Biz siyasetin bu meseleleri tartışarak istişare ederek bir karar varması gerektiğini başından itibaren söylüyoruz.''