AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine hakaret ettiği anın görüntüsü ortaya çıktı.

Yılmaz, polise önce, “Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor” diye kızıyor ve sonra da “Ş…….. bak” diyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Partili Yılmaz’a, “Üzülerek belirtiyorum ki AK Partili bir milletvekili, şerefli Türk polisine hakaret ediyor. Yazık, çok yazık” diye tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre; Zeynep Gül Yılmaz’ı taşıyan otomobil, 18 Temmuz günü, otoyolda ihbar edildiği gerekçesiyle Mersin’in Erdemli ilçesinde durduruldu.

Polis ile Yılmaz arasında şu diyalog yaşandı:

POLİS: Plakanız otoyolda durmadan ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor.

YILMAZ: Yani bu benim sorunum mu?

POLİS: Bizim de sorunumuz...

YILMAZ: Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye, uzaklaş. Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne?

POLİS: Ekipler, telsizden ihbar geliyor. HTS kayıtları.

YILMAZ: Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.

….

YILMAZ: Adını verir misin sen?

POLİS: Bir saniye bilgi vereceğim.

YILMAZ: Ş…….. bak.

POLİS: Hanımefendi küfretmeyin, hakaret etmeyin lütfen.

CHP’Lİ BAŞARIR: ŞEREFLİ TÜRK POLİSİNE ‘Ş……..’ DEDİ

Görüntüleri değerlendiren CHP’li Ali Mahir Başarır, “Üzülerek belirtiyorum ki AK Partili bir milletvekili şerefli Türk polisine ‘ş……..’ diye hakaret ediyor. Yazık, çok yazık. Hiç kimse görevini yapmakta olan polisimize ş…….. diyemez” dedi.

Başarır olayı daha önce gündeme getirdiğini ve Yılmaz’ın olayı yalanladığını, iki polisin de açığa alındığını hatırlatarak, şunları belirtti:

“Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, Mersin Erdemli’de bir polis uygulamasında AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gelen ihbar üzerine kimlik sordukları için iki polisimize hakaret etmişti. O gün bunu gündeme getirmiştim. Ancak bu durumu AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yalanlamıştı. Bugün sizlerle paylaşacağım videoda utanç görüntülerini göreceksiniz. AK Parti’nin gerçek yüzünü göreceksiniz.”

“BU GÖRÜNTÜLERDEN UTANMAYACAK MISINIZ?”

Üzülerek söylüyorum, AK Partili bir milletvekili Türk Polisi’ne ‘ş……..’ kelimesini kullanıyor, ‘Arabamdan uzak dur, tükürüklerin geliyor’ diyerek aşağılıyor. Mersin'in Erdemli ilçesi için ‘Her geldiğimde bu pislikle karşılaşıyorum’ diyor. Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sesleniyorum: Bu görüntülerden utanmayacak mısınız? Bu sözleri herhangi bir başka partiden bir milletvekili söyleseydi, dünyayı yıkmıştınız, milliyetçilik dersleri vermiştiniz. Yandaş basınınız, trolleriniz linç etmişti. Bakalım şerefli Türk polisine ş…….. diyen bu milletvekili için bakalım ne yapacaksınız? Benim ülkemde her gün ağır çalışma koşulları nedeniyle polisler intihar ediyor, ama milletvekiliniz bu onurlu mesleği yapanlara ş…….. diyebiliyor. Hepimiz biliyoruz ki AK Parti iktidarı bu ülkeyi algıyla yönetiyor. Yalanlarıyla, iftiralarıyla yönetiyor. Asıl gerçek bu videoda. Siz kendi milletvekillerinizi, kendi yandaşlarınızı her ne söylerlerse söylesinler korursunuz ama bizlere söylemediğimiz, yapmadığımız halde iftira atarsınız. Bakalım, görevini yapmakta olan polisimize ş…….. diyen milletvekilinizi partide tutacak mısınız?”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır. Bahse konu olayda Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları trafik kanununun 71. maddesi g bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır.

Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir.

O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tesbit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır."