Genel merkezin adayı karşısına adaylar çıkmaya başlayınca ilçe kongresi ikinci kez ertelenirken; kongrenin ne zaman yapılacağı ise şimdilik bilinmiyor.

 

AK Parti Ekinözü İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi, ikinci kez ertelendi. Olağan İlçe Kongresi, AK Parti Genel Merkezinin kararıyla ikinci kez ertelendi. Süresiz ertelenen kongre Genel Merkez kararı ile duyurulurken; süresiz erteleme sonrası Genel Merkezin tek aday konusunda başka bir isme yetki vereceği bu isimin Mevcut İlçe başkanı Kamil Ayrılmış olacağı kamuoyunda konuşuluyor.

 

Tüm kongrelerini tek aday ve tek listeyle gerçekleştirmek isteyen, bunun için çok uğraş veren AK parti,  Ekinözü’nde tek adaya düşürdüğü kongrede başka aday çıkınca yine sürpriz yaşadı. Genel merkezin belirlediği aday Bünyamin Şakalar’ın karşısına Ekinözü belediyesinden emekli Şevki Özer aday olarak çıkmıştı. Bunun üzerine 30 Kasım tarihinde yapılacak kongre eterlenirken; Şevki Özer aday olma konusunda vazgeçmeyince 20 Aralık tarihinde yapılacak kongre de ani bir kararla tekrar iptal edildi.  
 

2 dönemdir aynı görevi yürüten Kamil Ayrılmış’ın AK Parti Genel Merkezi’ne çağırılarak yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür dileklerinin sunulduğu kaydedildi.

 

KONGRENİN İPTAL EDİLME NEDENİ 

 

AK Parti Grup Başkan vekili Mahir Ünal’ın ve teşkilat sorumlusu bir çok yetkilinin kongreler için bulunduğu kentte Ekinözü Olağanüstü kongresi alınan flaş karar ile iptal edildi  İptal kararı kulislerde hareketle dakikalar yaşanmasına neden olurken iptal kararı ise iptal kararından daha çok tartışıldı. 

 

Zira bazı çevreler yaşanabilecek olası gerginlik nedeniyle kongrenin iptal edildiğini belirtirken, Genel Merkezin belirlediği aday Bünyamin Şakalar'ın karşına aday olarak ve bununla da yetinmeyen delegelerin bir çoğun desteğini aldığını ve seçime gidildiği zaman Şevki Özer’in seçimleri kazanacağı öne sürülüyor.