Kanser çok zor, can sıkan, moral bozan, üstüne üstlük tekrar edebilen bir rahatsızlık. Bugün Türkiye; güzel, genç, başarılı ve esas olarak çok güçlü bir kadınını daha kanserden kaybetti.

Uzun süredir yumuşak doku kanseriyle mücadele eden Emel Gözde Becerikli bugün hayatını kaybetti.

Hastalanmadan 1 ay önce ‘Artist in Residence’ programı ile Hamburg'a gidip orada video ve botanik art üzerine bir sergi yapan Emel Gözde Becerikli ‘nin en büyük hayali iyileştikten sonra Hamburg’a yerleşmekti.

2006 yılında, henüz 23 yaşındayken yumuşak doku kanserine yakalanan genç bir kadındı Gözde. Yakalandığı yumuşak doku kanserini ise tam 9 kez yenmiş. Fakat talihsizliği peşini bırakmamıştı. Geçtiğimiz Eylül ayında 10. kez kansere yakalanan Emel Gözde BecAh be gözde... Kanser hastalığına yenik düştü!erikli bugün hayatını kaybetti.

YUMUŞAK DOKU KANSERİ GENÇLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR!
Yumuşak doku kanserlerinin yarısı çocukluk yaşında görülen atipik çizgili kas hücrelerinden kaynaklanan ve ender rastlanan kötü huylu tümörlerdir. Tümörlerin % 60'ı kollar, bacaklar ve kalçada, % 20'si göğüs ve batında, yaklaşık % 10'u da baş ve boyunda görülmektedir. Farklı dokulardan kaynaklanmalarına rağmen genellikle yumuşak doku kanserlerinin belirtileri benzerdir. Tümör yumuşak dokuda büyüdükçe, şişme ya da yumrulara sebep olabilir. Daha sonra, sinirler ve adaleler üzerine baskı uygularsa ağrı yaratabilir.