'Kahramanmaraş’ta ağaçta asılı erkek cesedi' haberini, diğer internet haber siteleri gibi haber sitemizde kullanmıştık. Haberin içeriğinin yazıldığı gibi olmadığı, önceki gün haber sitemizi telefon ile arayan aile yakınları haberin düzeltilmesi husunda tarafımızdan talepte bulunmuş, olayın vuku bulduğu şeklini içeren e-posta adresimize ayrıntılı bir şekilde izah edici metni göndermişlerdir.

Gönderilen e-posta metinde; “Ağaçta asılı erkek cesedi başlığıyla yayınlanan Tacim Akkaya haberinin içeriğinin yanlış olduğunu belirtiyor ve içeriğinin aşagıdaki şekilde oluştuğunu belirterek düzeltilmesini istiyorum.

Evimizin önünde kendini asabilecek bir ağaç yoktur. Damdaki anten çanağına ince bir ip bağlayarak aşağı balkona sarkıtmış, gece tekrar balkona çıkarak ipi bogazına geçirip aşağıya atlamıştır. İpin boyu zemine kadar ulaşmaktadır. Asıl amaç ayağını kolunu vs kırıp evden ayrılmamaktır.  (eşinden boşandığı için) Fakat kişi betona düşünce başını çarpım vefat etmiştir. İçeriğin bu şekilde düzeltilmesini istiyoruz” yazılarak gönderilmiştir.

Haber sitemizin e-posta adresine gelen bu e-mail ile Dulkadiroğlu Emniyet güçlerinden alınan bilgi ile tarafımıza gönderilen e-posta’nın içeriğinin yazıldığı şeklinin doğru olduğunun teyid edilmesi üzerine “ağaçta asılı erkek cesedi” haber içeriğinin doğru olmaması nedeniyle hem doğru haber içeriğinin kamuoyu ile paylaşılması adına bu düzeltme ve özür metnini yayınlıyoruz.

Tarafımızı telefonla arayarak ve e-posta ile olayın içeriğini yazıp gönderen aile yakınlarına verdiğimiz üzüntü ve keder’den dolayı özür diler, haber içeriğinin kendilerinin beyan ettiği şekliyle düzeltildiğini belirtiriz.