Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in konuk olarak katıldığı ve belediye çalışmalarının anlatıldığı “Vizyon” programı 27 Aralık Cumartesi günü ATV Avrupa ekranlarında yayınlandı.

 

ATV Avrupa ekranlarında yayınlanan “Vizyon” Programına konuk olan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'i, Belediye olarak 8 ayda gerçekleştirilen hizmetleri, yapılması planlanan projeleri, ilçenin tarihi, turistlik mekanları ile Eshab-ı Kehf’i ve önemini anlattı.

 

Gülbahar Merdiven’nin hazırlayıp sunduğu ATV Avrupa ekranlarında 27 Aralık Cumartesi günü yayınlanan "Vizyon" programında Afşin'in yapısından, ilçenin tarihi, turistlik mekanları ile Eshab-ı Kehf ve öneminden bahseden Mehmet Fatih Güven "Eshab-ı Kehf hem İslam âlemi açısından, hem de Hristiyan âlemi açısından önemli bir mekân. Zulme karşı başkaldıran 7 yiğit gencin bulunduğu mekân. Bu anlamda Eshab-ı Kehf tüm inançlar açısındançok değerli. Afşin Belediyesi olarak Eshab-ı Kehf’ikoruma ve tanıtımı noktasında da önemli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

 

Afşin Belediyesi tarafından 8 aylık dönemde gerçekleştirilen hizmetlere ve planlanan projelere de değinen Başkan Güven; "Seçim beyannamesinde yapacağımızı söylediğimiz işlerin önemli kısmını şimdiden yani 8 aylık dönemde hayata geçirdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Afşin 1910 yılında belediye olmuş bir ilçemiz. 1910 yılından 30 Mart 2014 tarihine kadar yani 104 yılda toplam sahip olduğu nitelikli yeşil alan 7 dönümden ibaretken 8 Aylık çalışma sonunda Afşin'deki nitelikli yeşil alanı 45 dönüme çıkardık. Büyükşehir yasası ile Afşin’de köylerimiz artık mahallemiz oldu.  Şu an birçok mahallemizin alt yapısı tamamlandı. Bu mahallelerimizde üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene sadece mahallemiz olan eski köylerimizde yaptığımız taş kaplama çalışması 48 bin metrekare. Bu bizim gibi mütevazı bir belediye için çok önemli bir rakamdır. Beklide Afşin tarihinde 5 yıllık döneminde hiçbir belediye başkanı bu kadar miktarda yol çalışmasına girmemiştir. Biz 8 aylık dönemde başardık. Afşin’de yıllardır gündem konusu olan bir semt pazarı problemi vardı. Semt pazarının proje ihalesini tamamladık. İnşaatına biran önce başlayarak İnşallah yaz aylarında hizmete geçirmeyi düşünüyoruz. " dedi.