Önümüzdeki günlerde yani 7 Haziranda milletvekilliği seçimleri var. Tüm parti ve adaylarda heyecan dorukta, aday adayları aday olabilme, partiler oy alabilme peşinde. Ülkemizde mecliste grubu olan dört parti var. Hal böyle olunca aday adayları da bu dört partiye yoğunlaştı.

 

 

Aday adayları bir yerlerden adaylığını tescillemeye ve garantilemeye çalışırken, partiler de temayül yoklamaları ve ön seçim çalışmalarıyla adaylarını seçme telaşında. Adayları seçme sıkıntısı Partileri bir hayli yoracak gibi, çünkü hatırı sayılır oyu olanları küstürmek büyük oy kaybına neden olabilir. Bu durumlar da partiler en az küstürme politikası izlemek zorunda kalacaklardır.

 

Aday adayları ise ilk önce aday adayları arasından sıyrılıp aday olmaya çalışacaklar, adaylıktan sonra ise milletvekili seçilme çalışmaları başlayacaktır.

 

Şehrimizde diğer şehirlerde olduğu gibi seçim heyecanına çoktan girdi, aday adayları boy gösteriyor. Hatta aday adayı patlaması yaşanıyor. Nerede, ne kadar, aday olmayı düşünen ve kendini göstermeye çalışan varsa aday adayı oluyor.

 

2002’den beri iktidar olan Ak Parti ise şehrimizde olduğu gibi diğer illerde de aday adayı patlaması yaşayan en büyük parti. Yıllarca iktidarda kalması ve gelecek seçimlerde de iktidar olması kesin olduğu için aday adaylarını kendisine çekiyor. Hatta eskiden rakip olanları bile kendisine bağlamayı başarıyor. Ben şehrimizde Ak Partinin aday adayı sayısını 84 biliyordum, son rakamın 100’e yaklaştığını öğrenince şok oldum. Bu da Ak Partinin rakipsizliğinin göstergesi olsa gerek.

 

İnsan ister istemez soruyor, gerçekten bu adaylar şehrimize hizmet için mi aday adayı oluyor. Seçilince ne yapacaklar, şehrimiz için ne gibi planları var. Aday seçilme şansları olmadığı halde neden aday adayı oluyorlar? Biliyorum hepiniz bu soruları kendinizce cevaplayacaksınız keşke bu soruları o adaylara sorabilme fırsatımız olsa da onlardan gerçek cevaplarını alabilsek.

 

Şehrimizde ki 100 aday adayı iktidar partisinden, seçilecek bu adaylar da şehrimize hizmet patlaması yapacak mı? Aday adayı patlaması yapan bu kişilerden hizmet patlaması yapması bekliyoruz.

 

İnşallah nasıl olsa garanti seçilirim diyen adaylar seçilmez ve şehrimiz hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alır. Bizim temennimiz bu.

 

Bizler seçtiğimizden mesulüz, ne kadar hizmet gönüllüsü kişileri seçersek, o kadar fazla hizmet alırız. Hiç kimse seçtiği kişiden şikâyetçi olmasın, çünkü sebep olan yapan gibidir.