Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan 63 yıllık evli çift, acısıyla tatlısıyla aynı yastığa baş koyarak, birbirlerinin sevinçlerine ve üzüntülerine ortak oluyor.

 

Hoşgör Mahallesi’nde ikamet eden 83 yaşındaki Hacı Ali Doğan ile 77 yaşındaki Hacı Hüsne Doğan'ın birbirlerine olan aşkı görenleri kıskandırıyor. Yarım asırlık sevgi ile birbirlerine güçlü bir şekilde bağlı olan çift, bir an olsun birbirlerini yalnız bırakmıyor. 1996 yılında büyük oğulları Ahmet Doğan’ın şehit olması nedeniyle kötü günler geçiren Doğan çifti, yakınlarının desteği ve birbirlerine olan sevgileriyle kötü günleri geride bıraktı.

 

"BİRBİRİMİZİN KALBİNİ HİÇ KIRMADIK"

 

1953 yılında evlendiklerini belirten Hacı Ali Doğan, "Evleneli 63 yıl oldu. 1953’ün Ocak ayının 1’inde evlendik. Allah'a şükür, 63 yıllık evliliğimiz süresince hiçbir zaman birbirimizin kalbini kırmadık. Birbirimizin canını sıkmadık. Hem ben hem de hanım hiç kötü kelime kullanmadık birbirimize. 4 de evladımız var" dedi.

 

 

Doğan, "1996 yılında büyük oğlum Uzman Onbaşı Ahmet Doğan şehit oldu. 18 yıl oldu şehit olalı. Biz onun biraz darbesini yedik. Günlerimiz geçti Allah'a şükür. Yaşım 83. Hanımım benimle evlendiğinde 15 yaşındaydı, ben ise 21 yaşındaydım. Birbirimizi çok sevdik. Hem de candan sevdik. Şimdiki evliliklere bakıyorum da 1 veya 2 sene içerisinde boşanıyorlar. Bu boşanan çiftler arasında evvela Allah, peygamber, Kur'an-ı Kerim sevgisi olacak ki geçimini iyi bir şekilde yürütürler. Şimdiki gençlere aklımız yetmiyor. Ben hanımımı 3 veya 5 saat görmesem özlüyorum" diye konuştu.

 

"SEVGİMİZ, SAYGIMIZ GENÇLERE ÖRNEK OLSUN"

 

Hüsne Doğan ise, "Allah herkese böyle mutluluk versin. 77 yaşındayım. Büyük oğlum şehit oldu. Allah'a şükür damatlarımızdan, çocuklarımızdan razıyız. Allah'a şükürler olsun, beyimin kıymetini biliyorum. Sevgimiz, saygımız şimdiki gençlere örnek olsun. Biz birbirimizi çok seviyoruz. Her zaman el ele tutuyoruz. Yatakta bile olsa el ele tutuşup uyuyoruz" şeklinde konuştu.