Türkiye dün akşam Ankara'da YPG tarafından düzenlendiği açıklanan hain saldırının acısını dahi yaşayamadan ikinci acı haber Diyarbakır'dan geldi.

 

Diyarbakır- Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah patlama meydana geldi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu. 

 

Saldırıda 6 askerimiz şehit olurken çok sayıda asker de yaralandı. Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

 

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer bucağı mevkiinde bugün saat 09.40 sıralarında askeri bir konvoyun geçişi sırasında, karayolunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın eli kanlı PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılmasından kaynaklandığı belirtildi.


ASKERİ ARAÇ 30 METRE UÇTU

 

Alınan bilgiye göre, saldırı Diyarbakır- Bingöl kara yolunun 40'ıncı kilometresinde meydana geldi. Teröristler tarafından önceden bir menfeze yerleştirilen bomba, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan patlatıldı. Patlamanın etkisiyle kara yolu ikiye bölündü, askeri araç ise yaklaşık 30 metre yolun kenarına savrularak bir tarlanın içine düştü.