Kahramanmaraş Abdulhamithan Camii imam Ömer Faruk Şirikçi emekliye ayrılacağı öğrenildi.


Alınan bilgiye göre Abdulhamithan Camii İmamı Şirikçi  ayın 15'inde emekli dilekçesi vereceği ve görevinden ayrılacağı belirtildi.

 

İMZA KAMPANYASI YÜZÜNDEN Mİ?

 

Son günlerin kamuoyunda en çok konuşulan ismi olan Abdulhamithan Camii İmamı ve Vakıf Başkanı Ömer Faruk şirikçi, imza kampanyası yüzünden mi emekli oluyor sorusunu akla getirdi.

 

Abdulhamithan Camii Vakfı Başkanlığı'da yapan Şirikçi ve vakfın Diyanet Vakfına devredilmesi için imza kampanyası açan Mustafa Karaaslan'a hocanın emekli olacağını sorduk.


Karaslan şunları söyledi. "Hoca'nın emekli olması doğal hakkıdır. Tahmin ediyorum ya yaştan ya da zoraki emekli olması için baskı görmüştür. Yoksa hocanın elinde olsa emekli olmak istemez. Hocanın emekli olması vakfı bırakacağı anlamı taşımaz. 2015 yılının son günlerinde camii altındaki işyerlerinin tek tek tapularını çıkarıp vakfın üzerine geçirmişlerdir. Bu vakfın kuruluş vakfiyesini açıklamalarını bekliyorum. Açıklayacaklarını zannetmiyorum. Kahramanmaraş'ta yaşayan bir vatandaş ve halkın paraları ile yapılan bir camii'ye vakıf kurarak altındaki işyerlerinin tapularını ve gelirlerinin vakfa geçirilmesini sağlayan Başkan ve mütevelli heyeti ve vakıf hakkında birkaç gün içerisinde yasal girişimlerde bulacağım. Halkın parasıyla yapılan camii'nin halka yani Diyanet Başkanlığına veya Diyanet Vakfına devredilmesi için elimden ne geliyorsa mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Abdulhamithan Camii halkındır ve halkın olmalıdır. Buna Kahramanmaraş olarak izin verilmemesi gerekir. Yarın birgün birileride Ulucamii vakfı, Arasa Camii vakfı, Bogazkesen Camii vakfı kurarak bu camiilere sahip çıkmak isteyebilirler." dedi.