Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Elbistan Kesimhanesi’nin işletme ihalesini kazanan firmaya devir-teslimi gerçekleştirildi. 

 

 

Devir, ihaleyi kazanan firma ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Emlak ve Veterinerlik Şube Müdürlüğü yetkilileri arasında gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Elbistan Şube Müdürü Veteriner Hekim Fatih Erbilen’in de katıldığı devir-teslim töreninde yetkililer, tadilat çalışmalarını da yerinde gördü. Baştan ayağı yenilenen ve Yalçınlar Et Kombinesi ismi altında faaliyet gösterecek kesimhane, tadilat sonrasında bölgenin en modern kesim tesislerinden biri olacak ve günde 300 büyükbaş ile 300 de küçükbaş hayvan kesme kapasitesine sahip olacak.

 

 

Yapılan inceleme ve devir-teslim sonrasında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Elbistan Şube Müdürü Veteriner Hekim Fatih Erbilen, şunları söyledi:

 

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Elbistan Kesimhanesi, 3 Mart 2015’te yapılan ihale ile yüklenici firmaya verildi. Emlak İstimlak Şube Müdürlüğü ile Veterinerlik ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan Kesimhanesi’nin bugün yüklenici firmaya devir-teslimi yapıldı. Yüklenici firmaya 5 ay süre verildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Elbistan Kesimhanesi, merkez kesimhane olarak düşünüldüğünden Elbistan, Afşin, Nurhak, Ekinözü, Göksun gibi ilçelerden kasaplar tarafından kesim talepleri gelmesi durumunda Büyükşehir Belediyesi Encümen kararıyla belirlenen fiyat üzerinden kesim ve dağıtım işlemlerini yapacak. Kesimhane ihalesini alan yüklenici firma, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplum Sağlığı Müdürlüğü’nün standartları doğrultusunda modernizasyon yapacak. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ruhsat alacak ve kesimhane ile alakalı tüm kurumların mevzuatlarında bahsedilen şartları yerine getirecek. Bu süreç bittikten sonra kesimhane 10 yıllığına yüklenici firma tarafından işletilecek. Ancak denetimler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak”

 

 

İhaleyi alan firmanın yöneticisi Turgay Yalçın ise, Türkiye'de hayvancılık alanında en önemli bölgesi olan Elbistan’da bu tesisin hayata geçmesiyle birlikte hem üreticinin hem tüketicinin kazanacağını kaydetti.

 

Kesimhaneye 4 milyon 700 bin TL yatırım yapacaklarını kaydeden Yalçın, “Hizmete girecek olan tesisimiz ile günlük sağlıklı, hijyenik bir ortamda et kesimi gerçekleştirilecek. Tesisimiz son teknoloji kullanılarak faaliyete geçecek. Standartları çok yüksek olan paslanmaz aletler kullanılacak. Duvarlar, zemin hijyeni sağlayacak madde ile kaplanacak. İlk ürünün girdiği yerden parçalaması, üretilmesi, hayvanların dinlendirileceği yerler paslanmaz malzemelerden yapılacak. İç organlar hava akımı uygun noktada uygun hava sıcaklığı sağlayacak alanlarda saklanacak. Tüm modernizasyon için ayırdığımız bütçe ise 4 milyon 700 bin TL olacak. Ramazan Bayramı öncesinde de kesime başlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“Hayvancılıkta önemli bir konuma sahip olan ve Elbistan’a yakışan bir kesimhane yatırımı olacağı düşüncesindeyim’ diyen Yalçın, “Kesimhanemiz, hijyenikliği ve modernizasyonu ile Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getirilerek halkımıza ve kasap esnaflarımıza en güzel şekilde hizmet verecek. Tesisimiz, günde 300 küçük ve 300 de büyükbaş hayvan kesimi kapasitesine sahip olacak. Tesisimizin ilçemiz ve bölge ekonomisine sağlayacağı katkının yanı sıra istihdam alanında da büyük bir rol oynayacağı kanaatindeyim. Memleketimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.