İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkazda arama kurtarma çalışmalarının 90. saatinde bir hareketlilik yaşandı. Kurtarma ekipleri bir bebeğe canlı ulaştı.

Alanda bir anda tüm çalışmalar durdurulurken hemen UMKE ekibi enkaza çağrıldı.İki travma tahtası istendi ve sedye getirildi. Enkaz altına serum ve termal battaniye gönderildi. Enkazın üstü hızlıca boşaltılırken ambulans hazırlandı.Çalışmalar bir noktada yoğunlaştı.

4 YAŞINDAKİ AYLA BEBEK KURTARILDI

Enkaz altından çıkarılan Ayla bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Çamaşır makinesi sayesinde kurtulan Ayda bebek hastaneye kaldırıldı.

EKİPLER AĞLAYARAK ÇIKARDI

Küçük Ayla'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi üyesi Nusret Aksoy, "Çığlık sesini duyunca çalışmaları durdurduk. Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik.Elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık. Bulaşık makinesinin yanında elini sallıyordu. Enkazdan çıkmamış gibi güzeldi." dedi.

TUNÇ SOYER: KURTARMA EKİPLERİMİZ BİR BEBEĞİMİZE CANLI ULAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ''Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz.'' dedi.

CNN muhabiri Mücahit Yolcu da ''Bebeğe bir damar yolu açılıyor. Damar yolu açılması bebeğin sağ olduğunu gösteriyor. Serum, battaniye ve oksijen tüpünün ulaştığı bilgisi verildi'' dedi. Bebeğin çamaşır makinesi sayesinde hayata tutunduğu iddia edildi.