Adana'da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünde kamu düzeni ve huzurunu bozmak isteyeceklere yönelik 19 adrese eş zamanlı aralarında özel harekatında bulunduğu 500 polisle operasyon yapıldı.

 

 

Edinilen bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getiriliş tarihi olan 15 Şubat 2015 günü için alarma geçti. Polis o gün PKK sempatizanları tarafından yapılacak olan korsan gösterileri organize edecek ve kamu düzenini bozmaya çalışacak şahısları önceden tespit etti.

 

Yapılan bu tespit sonucunda polis aralarında Şakirpaşa, Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Barbaros, Hürriyet ve 19 Mayıs Mahallelerinin bulunduğu 19 ayrı adrese eş zamanlı operasyon başlattı. Şafak vakti yapılan operasyona terör ekiplerinin yanı sıra uzun namlulu silahlarıyla özel harekat polisleri de katıldı. Toplam 500 polisin katıldığı operasyonda özel harekat polisi stratejik noktalara koçbaşı ile demir kapıları kırarak girdi.

 

Yapılan baskınlarda kamu düzenini bozacağı ve huzuru kaçıracağı tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda tüfek, kaçak sigara ve malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

 

6-7-8 Ekim 2014 olaylarında PKK yandaşları Kabani'nin IŞİD tarafından işgal edilmesini bahane ederek sokağı ateş alanına çevirip kamu güvenliğini ve düzenini etkilemişti.

 

FATİH KEÇE - SERKAN ÇETİNKAYA / ADANA