Edinilen bilgiye göre, Yukarı Nohutlu Mahallesi Kısakürek Caddesi’nde bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangını gören mahalle sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelerek yangına müdahale eden ekipler, evdeki 4 yaşındaki A.U’yu dışarı çıkardı. İtfaiye ekipleri tarafından Yozgat Şehir Hastanesine götürülen çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne B.U’nun diğer çocuğunu okuldan aldığı sırada yangın çıktığı ve yangında hayatını kaybeden A.U’nun o sırada beşiğinde uyuduğu iddia edildi. 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Olayın ardından hastaneye giden, işsiz olduğu belirtilen baba Halil ve anne Bediha Uslu, sinir krizleri geçirdi. Atakan’ın evinin önünde duran minik ayakkabılarını gören komşuları ve yakınları ise gözyaşlarını tutamadı.

HASTANEYE İTFAİYE ERİ GÖTÜRDÜ

İtfaiye eri Bayram Atik, olay yerine geldiğinde hemen içeri girdiğini belirterek, "İçeriye girdiğimde çocuk beşiğinde yatıyordu, kucaklayıp dışarı çıktım. Bir vatandaşla, alıp otomobil ile hastaneye götürdüm. Çocuk baygındı, kendinden geçmişti. Hastaneye gidinceye kadar suni teneffüs ve masaj yaptım, biraz kendine gelmişti" dedi.

Yozgat Adli Tıp Kurumu Şubesi’nde otopsisi yapılan Atakan Uslu, bugün merkeze bağlı Yeniceköy'de toprağa verilecek