İŞÇİYİ KUCAĞINDA TAŞIDI

Ayrıca Fatsa ilçesinde güneydoğu bölgesinden gelen mevsimlik fındık işçilerinin bulunduğu çadırların bulunduğu bölgeyi de sel suları bastı. Çadırlarda mahsur kalan işçiler jandarma tarafından kurtarıldı. Bir jandarma suda mahsur kalan bir fındık işçisini kucağında taşıyarak kurtardı.

Konakbaşı Mahallesi’nde bulunan Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalar başta olmak üzere çok sayıda iş yerini sel suyu bastı. Bölgede küçük çaplı heyelanlar meydana gelirken, dereler de taştı ve ne varsa denize sürükledi. Bolaman sahil yolunda elektrik direkleri devrildi.
Kurtarma çalışmalarına helikopterler de destek veriyor. 

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI: 4 KÖPRÜ YIKILDI 

Habertürk canlı yayınına bağlanan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  "Büyük bir afet var. Ünye'nin karayolu üzerindeki 4 köprü yıkıldı. Göçük meydana geldi 4 kişi göçük altında kaldı. Yaralı olarak kurtarıldılar.  Vatandaşlarımızın Cevizdere havzasından uzak durması gerekiyor. Fabrikada 165 kişi mahsur kaldı, kurtarma çalışmaları yapılıyor. Selin artarak devam edeceği söyleniyor" dedi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Eroğlu da ilçedeki köprü ve menfezlerde yıkılmalar olduğunu açıkladı. 
Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Ordu, Ünye, Fatsa'da  büyük hasar var. Bu akşam yine yağış bekleniyor. Vatandaşlarımız tedbirli olsun. Yıkılma tehlikesi olan 8 bina boşaltıldı" dedi.

 

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ

Meteoroloji'den yapılan uyarıda "Doğu Karadeniz'de Perşembe saat 00.00'dan 15:00 kadar fırtına bekleniyor. Başta denizciler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor" denildi. 

ORDU VALİSİ: YARIN ÖĞLENE KADAR SÜRECEK

Ordu Valisi  Seddar Yavuz "Yağışlar yarın öğlene kadar sürecek. Vatandaşlarımız dikkatli olsun. Fatsa'da 550 fındık işçisi kişi kurtarımdı. Vatandaşlarımız Samsun, Trabzon ve Ordu yollarını kullanmasın. Fatsa ve Ünye'de 8 kontu tahliye edildi" dedi. 

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: 500 BİN KİŞİ ETKİLENDİ 

CNN TÜRK  canlı yayınına bağlanan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz selden 500 bin kişinin etkilendiğini belirterek " Karadeniz Sahil yolunda 8'e yakın köprü yıkıldı, 7 ilçede etkili oldu. En büyük hasar ise Çaybaşı ve Perşembe ilçelerinde" ifadesini kullandı.