Ortada bir usulsüzlük olduğunu öne süren Musa Akça, kaçan talih kuşu için dava açacağını söyledi.


Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi İlçesi Geçit Mahallesinde mobilya imalathanesi bulunan 43 yaşındaki Musa Akça, yılbaşı öncesi yeni dünyaya gelen kızı, kendisi ve 2 çocuğu için 4 tane çeyrek yılbaşı bileti aldı. Yeni yılın ilk günü işine giden Akça, büyük oğlu Onur Akça’nın cep telefonuna attığı mesaj ile sevindi. Almış olduğu çeyrek biletlerden birine 500 bin lira ikramiye tuttuğunu gören Musa Akça, sevinçle eve gelerek, bu mutluluğunu ailesiyle paylaştı. 3 saat sonra biletini tekrar sorgulatan Akça, gözlerine inanamadı. Zira biletine ikramiyenin isabet etmediğini gören Akça, şaşkına döndü. Bu durum üzerine soluğu avukatının yanında alan Akça, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. 

 

Üç saatlik milyarder olduğunu belirten Akça, "Her yıl 3 adet bilet alıyordum, bu yıl yeni dünyaya gelen kızım için de bir bilet satın aldım. 2015’in ilk iş günü, oğlum Onur Akça, biletlerden birine 500 bin lira ikramiyenin isabet ettiğini söyledi. İnanmayınca da çekmiş olduğu fotoğrafları bana mesaj olarak gönderdi. Sevinçle eve geldim. Diğer internet sitelerinde de benim biletime ikramiye isabet ettiği duyurulmuştu. 3 saat sonra yapmış olduğumuz bilet sorgulamasında ise şoke olduk. Başıma konup kaçan talih kuşu için hakkımı sonuna kadar arayacağım, Milli Piyango İdaresi’ne dava açacağım" diye konuştu. 

 

Ayrıca Musa Akça, babasının olan evinde oturduğunu belirterek, biletine vuran ikramiye ile kendisine bir ev alacağını ayrıca kredi borçlarını kapatmayı düşündüğünü de anlattı.

 

Yeni dünyaya gelen kardeşine koklattıkları bilete 500 bin lira isabet ettiğini söyleyen 19 yaşındaki Onur Akça ise, babasını sevindirmek için göndermiş olduğu ekran fotoğraflarının açacak oldukları davanın tek delili olduğunu vurguladı.
Anne Güzel Akça ise eşinin, çocukları için bilet aldığı kendisinin yeni yıl bileti istemediğini belirterek, "Haydan gelen huya gider, ben bunu biliyordum. Yılbaşı ikramiyesi 40 günlük bebeğime almış olduğumuz bilete isabet etti. Ancak sevincimiz çok uzun sürmedi, şoktayız. Demek ki ortada bir şeyler dönüyor. Bizim bilet numaramız nasıl değiştirebilir? Bunu yapanlar cezasını çeksin" diye konuştu.
Bilet kazandığını sosyal paylaşım sitesinde sevenleriyle paylaşan Musa Akça ise, yaşanan şokun ardından, "tahil kuşu başımıza konup kaçtı" şeklinde de bir video paylaşması dikkatlerden kaçmadı.