Kayseri'nin Cumhuriyet Meydanı tarihi Sahabiye Medresesi yakınında, şehir içi ulaşım otobüs durağındaki bilet satış noktasının önünde saat 11.00'de bir spor çanta bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine durağa polis ekipleri geldi ve durağı boşaltarak, güvenlik şeridi çekti. Durağa gelen bomba imha uzmanı, özel kıyafetlerini giyerek kontrollü bir şekilde çantaya yaklaştı. Uzman polis, çantayı kısa süren bir incelemenin ardından alarak ekip aracına götürdü. Çantadan kıyafet çıktığı öğrenilirken, çevredeki vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.

 

ASKER ÇANTASI KORKUTTU


Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde askere uğurlanan bir kişinin caddede unuttuğu çanta da çevredekiler arasında korkuya neden oldu. Asker babasının olay yerine gelmesiyle hareketlilik sona erdi.
Olay, bugün sabah saatlerinde Ahlat ilçe merkezinde meydana geldi. Yukarı Çarşı mevkiinde askere uğurlanan bir kişi, çantasını unutup yakınlarıyla vedalaştıktan sonra kendisini Bitlis'e götürecek olan araca bindi. Aracın hareket etmesi üzerine de unutulan çanta, cadde ortasında kaldı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bomba imha uzmanlarını olay yerine çağırıp, çevre güvenliği aldıkları sırada ortaya çıkan asker babası 72 yaşındaki M. Şefik Güneş, çantanın kendilerine ait olduğunu söyledi.

 

Asker babası Güneş, oğlunun vedalaşma sırasında çantasını unuttuğunu polislere anlattıktan sonra çantayı da açarak içerisindekileri tek tek gösterdi. Güneş, olay yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, vatandaşlardan da yaşattıkları korku ve endişe nedeniyle özür dilediklerini belirtti.


AĞRI'DA PANİKLETEN BAVUL


AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde caddeye bırakılan bavul da panik oluşturdu. Dün saat  22.30 sıralarında İsmail Beşikçi Caddesi'nde bırakılan bir bavulu gören vatandaşlar, polise ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polisler çevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırarak bomba uzman ekibini çağırdı. Bu sırada olay yerine gelen bir kişi kendisine ait olduğunu öne süren bavulu almak istedi. Bunun üzerine polis bavulu fünye ile patlatmayıp incelemek üzere Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Valiz, kontrolden sonra sahibine teslim edildi.