Kahramanmaraş’ta aşırı kiloları yüzünden evinde hapis hayatı yaşayan Firdevs Yaylacık’ın sağlığına kavuşması için Osmaniye’de faaliyette bulunan özel bir hastane, tüm tedavi masraflarını üstlendi.

 

 

İkamet ettiği Şeyh Şamil Mahallesi, Şeyh Şamil Caddesi üzerindeki evinde hapis hayatı yaşadığı haberinin yayınlanmasıyla harekete geçen Osmaniye Yeni Hayat Hastanesi, Firdevs Yaylacık’ın tüm tedavi masraflarını üstlendi. Evine gelen sağlık ekiplerini gözyaşlarıyla karşılayan Yaylacık, şunları söyledi:

 

“Çıkan haberler üzerine Osmaniye’den doktorlar aradılar. Özel hastanede beni tedavi edeceklerini ve masraflarını karşılayacaklarını söylediler. Allah kendilerinden razı olsun. Bu zamana kadar yüzüm gülmedi. İnşallah bundan sonra yüzüm güler. Ümitle gidiyorum. İnşallah iyi olur ve dönerim. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun” dedi. Eşinin durumunu haber yapan gazetecilere teşekkür eden Kadir Yaylacık ise, “Haberler doğrultusunda Osmaniye’den özel bir hastaneden bizi arayarak her türlü masrafı karşılayıp yardımcı olacakları konusunda bilgi verdiler. İnşallah bizi ambulansla Osmaniye'ye götürecekler. Bir ümitle gidiyoruz. İnşallah başarılı olur. Ameliyat olmayı düşünüyoruz. Eşim burada dört duvar arasında kalmayacak artık. Kurtulacak inşallah”

 

Tüm tedavi masraflarını karşılayan hastanenin Kurumsal İlişkiler Direktörü Ali Kemali Kiper ise, “Yönetim kurulu başkanımız Dursun Taşçı öncelikle hanımefendinin televizyondaki haberlerini görünce bizlere talimat verdi. Bu hastayı arayıp bulmamızı istedi. Biz de yaşanan telefon trafiğinin ardından hanımefendiye ulaşabildik. Şimdi kendisini alıp Osmaniye'ye götüreceğiz. Kendisinin özel odada her türlü masrafları karşılanarak tedavisi yapılacak” dedi.Annelerini uğurlayan Yaylacık ailesinin tüm fertleri, gözyaşlarını tutamadı.

 

MUHAMMET ÖZER / KAHRAMANMARAŞ