DEAŞ üyesi olan spor hocası tarafından kandırılarak tecavüze uğrayan 17 yaşındaki lise öğrencisi D.A. DEAŞ örgütü tarafından kaçırılmaktan son anda kurtarıldı.
17 yaşındaki lise öğrencisi D.A., 2016 yılında Muai Tai isimli dövüş sporunu öğrenmek için bir spor salonuna kayıt yaptırdı. Bu spora başladıktan sonra anne ve babası, genç kızın hal ve hareketlerinde değişimler fark etti. D.A. evde sık sık dini konular konuşmaya başladı.
‘Hepiniz kafirsiniz’

Bu değişim üzerine kızlarının DEAŞ terör örgütünün eline düştüğünden şüphelenen anne L.A. ile baba B.A. savcılığa suç duyurusunda bulundu. Anne L.A., ifadesinde şunları söyledi: Kızım kursa gittikten 2-3 ay sonra değişmeye başladı. Daha sonra kapanarak tesettüre girdi. Kızım spor hocası olan Ebu Bekir ismini kullanan Bekhan Ezerkhanov isimli, evli 1 çocuk babası olan şahıstan evlilik teklifi aldığını söyledi. Bana ‘Müslüman bir ülkede adam öldürmenin cezasının olmaması gerek, devlet kurumlarında çalışanların kafir olduğunu bilmiyorsunuz’ dedi. Ben de, ‘Senin baban da polis, babanı da mı kafir olarak görüyorsun?’ diye sorunca, ‘Bütün polisler kafirdir’ diye cevap verdi. Ancak bir süre sonra kızım ağlayarak bize bütün olayı anlattı. İlk zamanlar Ezerkhanov’a inandığını ancak daha sonra korktuğu için birlikte olup dini nikapla evlendiğini söyledi.

17 yaşındaki D.A. da savcılıkta verdiği ifadede, spor hocası olan Bekhan Ezerkhanov’un ilk başlarda kıyafetlerine karıştığını, tesettüre girmesi gerektiğini söylediğini anlattı.

TEHDİT İLE DİNİ NİKAH

Daha sonra kendisiyle evlenmek istediğini söyleyen Ezerkhanov’a yaşının küçük olduğunu söylediğini anlatan D.A.: Kendisi evlenme yaşım gelene kadar yani 2 yıl boyunca beni bir başkasıyla görüşmem halinde öldüreceğini söyledi. Bu tehditlerden korktuğum için dini nikah yaptık. Rızam olmadan benimle cinsel ilişkiye girdi. Ben gitmek istemediğimde beni öldüreceğini söylüyordu. Beni yurt dışına kaçıracaktı. Bir daha Türkiye’ye dönmeyeceğimizi söylüyordu.