Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçak sigara satışının en fazla olduğu 14 ilde yaptığı denetimlerde toplam 2 milyon TL değerinde kaçak sigara ve tütün mamulü ele geçirildi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, sigara ve tütün kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetimlerin sıklaştırılması için talimat verdi. Bakan Canikli’nin talimatı doğrultusunda kaçak sigara tüketiminin en fazla olduğu 14 il tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekipleri, 21 Ekim 2014 tarihinden itibaren Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzurum, Van, Sivas, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman’da eş zamanlı olarak denetim başlattı.

 

 Bu illerde özellikle Ankara’da Kızılay, Mersin’de Pozcu, Adana’da Seyhan gibi yoğun yaya trafiği olan merkezlerde kaçak sigara satışı yapmaya çalışan sokak satıcılarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra birimleri tarafından market, büfe, depo vb. yerler ile tezgâh altı, sokaklar ve diğer açık alanlarda titiz bir şekilde yürütülen denetimler sonucunda yaklaşık 2 milyon TL değerinde kaçak sigara ve tütün mamulü ele geçirildi.

 

21 Ekim 2014 tarihinden bugüne kadar toplam 224 işyerinde yapılan denetimlerde kaçak olarak satışı yapılan 205 bin paket sigara, 2 bin 559 adet puro, 6 bin 226 paket makaron, bin 909 paket pipo tütünü, 2 bin 42 paket nargile tütünü ve 276 paket sigara tütününe el konuldu.