Şehrimizi Profesyonle liglerde temsil eden Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un müsabakalarını icra ettiği 12 Şubat stadyumunun Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısına istinaden aldığı karar neticesinde 12 Şubat Stadyumu kapatılıyor. Daha önce maçların icra edildiği Hanefi Mahçiçek Stadyumu da Çürük raporu olduğundan dolayı müsabakalar oynatılamıyor.  

 

 

 

 

Son günlerde büyük sıkıntılarla boğuşan Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un sezon arasında TFF’den gelen teliğat doğrultusunda Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısının ardından TFF’den iki kulübe fakslanan yazı ile Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor büyük şoka uğramıştı.

 

 

+++++

 

 

Geçtiğimiz yıl PTT 1. Lig maçları oynanan ve yapılan 7 milyon liralık yatırım ile birçok Süper lig takımının stadyumundan daha da iyi bir duruma gelen 12 Şubat Stadyumu hakkında böyle bir karar vermesini büyük bir şaşkınlık ile karşılanmıştı. Önümüzdeki sezon için her iki Profesyonel takıma stadyum bulunulması konusunda TFF tebligat gönderirken mevcut Hanefi Mahçiçek Stadyumunda Çürük raporu yer alıyor.

 

MAHÇİÇEK STADYUMUNUNDA ÇÜRÜK RAPORU VAR

 

Geçen sezonlarda PTT 1. Lig maçlarının da birçoğunun oynandığı Hanefi Mahçiçek Stadyumunun da çürük raporu bulunması Futbol kulüplerini tedirgin ederken şuanda Hanefi Mahçiçek Stadyumunda sadece antrenman yapmadan başka bir işe yaramıyor. Her iki profesyonel takımın Haftanın 3 günü antrenman yaptığı stadyumun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor Daire müdürlüğü tarafından iç ve dış cephesin de çeşitli iyileştirmeler yapılırken yapılan masrafların 12 Şubat Stadyumuna yapılan fuzuli 7 milyon liralık yatırımı ve karşılaştığı durum akıllara gelirken bu masraflarında boşa yapıldığı ön görülüyor.

 

 

TAKIMLAR TEDİRGİN

 

2014-2015 Futbol sezonunun sona ermesine yakın zaman kaldığı şu günlerde geçen sezon devre arasında gelen ve geçici çözüm bulunan Stadyum kapatılma konusuna futbol kulüpleri tedirgin bir yaklaşım sergiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısına istinaden aldığı karar neticesinde neye uğradığını şaşırdıklarını ifade edilirken yeni sezon için ne yapılacağı konusunda tedirgin olduklarını belirtiyorlar.

 

 

HER İKİ STADYUMUN ÇÜRÜK OLMASI ELLERİ - KOLLARI BAĞLIYOR

 

Sezon arasında Kulüplere gelen bir yazıyla bundan sonra 12 Şubat Stadyumunda oynayacağımız maçlar İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı ve güvenlik gerekçesiyle kalan maçlarımızı 12 Şubat Stadyumunda oynayamayacağımız bildirilmiştir. 12 Şubat Stadyumunun kapatılması Kahramanmaraşspor'un ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un sırtına vurulan büyük bir hançerdir. İnanmak istemiyoruz ama takımımızın üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır, ama şunu bilsinler ki bu oyunu mutlaka bozacağız. Yasal yollarla direnerek bu karardan dönülmesini sağlayacak mücadelemizi vereceğiz” ifadeleri kullanılmıştı. Şimdi sezon sona ermesine birkaç gün kaldı ama halen stadyumlarda herhangi bir iyileştirme yapılmazken her iki stadyumunda çürük raporu olması Kulüpleri ve futbol severleri tedirgin hale getirdi.