Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kahramanmaraş'a 12 milyar dolarlık enerji santrali yapacaklarını, bu santralle Japonya, Güney Kore, Çin ve son olarak Katar'ın yakından ilgilendiğini söyledi.

 

Afşin-Elbistan kömür santraline Katar da talip oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kahramanmaraş'a Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından birini yapacaklarını, toplamda 12 milyar dolarlık yatırımı içeren projeye birkaç ülkenin talip olduğunu söyledi. Bölgeye AK Parti hükümetleri döneminde 3 milyar liralık yatırım yaptıklarını, 4 yıl içinde 3.6 milyar dolarlık yatırım daha yapacaklarını, bunun mevcut yatırımların dışında olduğunu söyledi. 

 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin Türkiye ziyaretinde Afşin-Elbistan santrallerinin konuşulduğunu dile getiren Yıldız, "Buraya Japonya, Güney Kore ve Çin'in de ilgisi var. Kahramanmaraş'a Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından birini yapacağız. Bazı aksamalar oldu ama telafi edeceğiz. Katar Yatırım Ajansı özellikle takip ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte yatırımları Kahramanmaraş'a tekrar kazandıracağız. Bölgeye 12 milyar dolar civarında yatırım olacak. Nihai bir noktaya ulaşmadık ama önümüzdeki 3-4 ay çok önemli" dedi.

 

Söz konusu santral için daha önce Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak proje yapılmış, daha sonra proje iptal edilmişti.