Çin'de yaşayan Zhang Ruifang adlı yaşlı kadın, akrabalarını ve komşularını hayrete düşürmüştü. 2010 yılında yaşanan bu olay bilim dünyasını da şaşırtmıştı.

 

Tam 101 yaşındaki kadının alnında oluşan şişkinlik, zamanla büyüyüp, uzamaya başladı ve şu anda tam altı santim uzunluğunda bir boynuza dönüştü. Altı santime ulaşan boynuzun çıkışına benzeyen yeni bir şişkinlik de, kadının alnının diğer tarafında belirmiş durumdaydı. Yaşlı kadının bu hali ailesini şaşırtmış ve üzmüştü.

 

Altı çocuğundan en genci olan 60 yaşındaki Zhang Guozheng, annesinin alnında beliren şişkinliği pek ciddiye almadıklarını söylemiş ve "Ancak zamanla bir boynuz çıkmaya başladı ve şimdi altı santim uzunluğunda" olduğunu belirtmişti. "Şimdi de alnının diğer tarafında benzer bir çıkıntı olduğunu kaydetmişti.

 

BÜYÜK İHTİMALLE O DA BOYNUZA DÖNÜŞECEK

Doktorlar güneşe fazla maruz kalmış yaşlıların ciltlerinde kimi şişkinlik ve çıkıntılar olabileceğini söylese de, bu denli uzun bir "boynuz"un daha önce hiç görülmediğini belirtiyorlar. Bu tür "boynuz"lar ameliyatla alınsa da, ameliyat, bunun tekrarlamasını engellemiyor. 

 ZHANG RUIFANG'IN SON GÖRÜNTÜSÜ

Aşağıdaki fotoğraf ise Zhang Ruifang'ın 2011'deki son görüntüsü. Görüldüğü gibi, üzerinde yara açılan boynuz büyümüş ve öne doğru eğim kazanmış. Zhang Ruifang'tan o tarihten beri her hangi bir haber alınamadı.

YALNIZCA ÇİN DE DEĞİL

Elbette boynuzlu insanlar yalnızca Çin’de görülmüyor. Örneğin, Ocak 2007’de, Yemen Observer adlı yayın kuruluşu, o tarihte 102 yaşında olan Salih Talib’in 78 yaşında bu yana kafasının sol tarafında bir boynuzla yaşadığını yazdı. Observer gazetesinde konuşan Talib, “Bir gün, elimi kafama götürdüm ve başımın sol tarafında bir sertlik hissettim. O zamanlar, şu anki gibi tıbbi olanaklara sahip değildik ve ben de ihmal edip, üzerine gitmedim. Bana rahatsızlık vermiyordu.

 

Ancak haftalar geçtikçe o sertliğin büyümeye başladığını gördüm” dedi. Talib’in kafasındaki boynuz, 2006 yılında çıkarılana dek, 48.56 cm’ye ulaşmıştı. Ancak ameliyatın hemen ardından, boynuz yeniden uzamaya başladı.