Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl dönümü kutlamaları ve 101 ambulansın dağıtım töreni için Kahramanmaraş’a geldi.

 

 

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl dönümü Müftülük Meydanı'nda düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı. Kutlamalar, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve binlerce vatandaşın katıldığı geçit töreninin ardından sona erdi.

 


“AYRIŞTIRAN, ÇALIŞTIRAN VE HAİNLİK YAPANLARA PRİM VERMEYELİM”

 


Bakan Müezzinoğlu, ambulans dağıtım töreninde, "Yeter ki fitneye fesada izin vermeyelim. Ayrıştıran, çatıştıran ve hainlik yapanlara prim vermeyelim" diye konuştu.

 


İdil’de, bir ambulansın bir hastanın Batman'a sevki dönüşü mazot ihtiyacını karşılamak üzere 11.30 sıralarında saldırıya uğradığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Yaklaşık 10 el ateş edildi ambulansımıza. Ve hedef gözeterek ateş edildi. Ambulans ekibimiz hızla olay yerinden çıktı. Ama dikiz aynasından ekibimiz şunu gördü; arkada sivil bir yaralı var. Ve hemen yine döndü arkadaki o sivil yaralıyı ateş ortamından bile aldı ve hastaneye götürdü. Bu hainlere bu millet hesabı soracaktır. Kahramanmaraş ruhu, Cizre’de de, Diyarbakır’da, Silopi’de de Türkiye’nin her köşesinde bu ruh yaşayacak ve geleceğe yürüyecektir" dedi.

 


BAKAN ÜNAL: ''BU MİLLETE HİZMET EN BÜYÜK İBADETTİR''

 


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal konuşmasında, ''Bu millete hizmet en büyük ibadettir. Bugün buradan tüm bölgelere 101 tane ambulansın dağıtımını yapacağız. Dağıtılacak ambulanslar bu güzel günün hediyesi. Ambulansların artık yoğun bakım odası konforunda hizmet verdiğini ifade eden Bakan Ünal, sadece sağlık alanında değil, halkın her türlü ihtiyacını temin ettiklerini belirtti.   Bütün kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını hatırlatan Ünal, "Şehirlerimizin hafızasını, kimliğini ve ürettiği kültür alanlarını yeniden ihya ve inşa edeceğiz. Bu anlamda Kahramanmaraş'a dev bir kongre ve kültür merkezi yapacağız. Kısa zamanda 'Yedi Güzel Adam Edebiyet Müzesi'ni hayata geçireceğiz çünkü Kahramanmaraş misyon şehirdir. O yüzden bu kentimize ne yapsak azdır" diye konuştu. 

 


Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve tören heyeti, 16 ilde kullanılması için 101 ambulansın kontak anahtarını şoförlerine takdim etti.

 


Tören, Suriye’de Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan 46 adet yardımın TIR’ının dualar eşliğinde gönderilmesiyle sona erdi.