Merhaba sevgili okurlar, sevgili dostlar.

 

 

Mali Müşavir olmam dolayısıyla bu yazımı, düzenli olarak her yıl kutlanan Vergi Haftası ve 1 Mart Muhasebeciler gününe ayırdım.

 

Geçen hafta 23 Şubat-1 Mart tarihleri arası Ülkemizde Vergi haftası olarak kutlandı. Belki birçok kişinin haberi bile olmuyordur. O kadar çok gün ve hafta kutlanıyor ki hızına yetişemiyoruz diyenleri duyar gibiyim. Latife bir yana, Ekonomi ve Gelişmişliğin çok hızlı büyüdüğü Türkiye’ miz de maalesef vergi geliri o kadar hızlı büyüyememektedir. Yıllarca çeşit çeşit iktidarlar gördü bu memleket, tek partili veya karma partili yönetimlerle idare edildi belirli dönemler. Temennimiz hep iyiye, hep ileriye ve büyük Türkiye’ ye doğru yol alınmasıdır. Bunun gerçekleşmesi de tabiî ki düzgün ve adaletli Vergi toplamakla olur. Birçok etkinlikler düzenlenerek Gelir İdaresi tarafından Türkiye Genelinde en çok vergi veren mükelleflere ödüller verilmesi, şiir, kompozisyon vb. gibi yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verilmesi, Vergi bilincinin artırılması için konferans ve seminerler verilmesi başlıca etkinliklerden olacaktır. Gönül isterdi ki Gelir İdaresi ve SMMM Odası birlikteliğinde bu işin yükünü çeken personel ve meslektaşların bir araya geleceği sorun ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir toplantı yapılsın. Devlet Mali Müşavirlerin elini güçlendirse, arkasında dursa, Mükellefe ve Vergi İdaresine karşı bizleri ezdirmese, eminim bu ülkede daha adaletli ve daha çok vergi toplanır. Dünya ülkelerinde ki meslektaşlarımızın saygınlığına eriştiğimizde, Türkiye Vergi toplama konusunda çağ atlar. İnşallah bir gün buda olur.

 

Bizler, yani Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, hükümetin bedava çalışan memurları konumundayız. Son zamanlarda Gelir idaresinin yükünden parça parça sırtımıza yüklenerek sorumluluklarımız daha da artırılmıştır. Bir yandan mükellefler bizlere yüklenmekte bir yandan, yeni çıkan kanunları takip etmekte, her ay rutin olarak beyannamelerimizi zamanında ve ceza yemeden yetiştirmeye çalışmaktayız.

 

“Hasta olsan, cenazen olsa beyanname vermeyi geciktirsen cezayı yedin.” Anlayacağınız mücbir sebep bizde yok, her şart altında görevimizi zamanında yerine getirmemiz lazım. Belki bu kadar çok çalışma ve sorumluluğun karşılığı da 1 MART Muhasebeciler Günü ilan etmişler ve bizleri de memnun etmişlerdir!

 

Müteşekkiriz bizlere bu günü layık görerek hatırlanmamızı sağlayanlara.

 

Tüm Vergi Camiasında çalışan ağbilerim, kardeşlerim ve dostlarımın 26.Vergi Haftasını ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir meslektaşlarımın 1 Mart Muhasebeciler gününü kutlarım. Herkese bol kazançlı, bilhassa sağlıklı günler dilerim. 

 

Rahmetli Dostozan 1988 senesinde birkaç satır yazarak ekonominin durumunu özetlemiş kendince, tebessüm ile okumanız dileğiyle beğeninize sunmak istiyorum.

 

BİR GÜN

 

Yarabbi aklıma sahip kıl beni.

Korkarım onu da satarlar bir gün.

Sen de bizden çeker isen elini,

Tutar bir çukura atarlar bir gün,

 

Artık aranmıyor manevi değer,

Ne mallar var imiş pazarda meğer.

Bir de yeni icat var: katma değer.

Bizi de birine katarlar bir gün.

 

Pul oldu paramız delik cebimiz,

Faizin emrine girdik hepimiz,

Üst üste yığıyor beceriklimiz,

Belki yakasından tutarlar bir gün.

 

İçli dışlı olduk mahut zam ile,

Yıllar uçtu gitti keder-gam ile.

Ülfetimiz oldu her makam ile,

Döner yüzümüze bakarlar bir gün.

 

Teşvik meşvik türlü türlü kredi,

Yerden biter gibi tüccar türedi.

Bin çeşit hayali mallar üredi,

Külyutmaz birine çatarlar bir gün,

 

Ballı börek oldu fukara fonu,

Göbek attı, aldı ekmeği unu.

Gene sahtekarlar buldu yolunu,

Kim bilir belki de kusarlar bir gün.

 

Görmekte toz  pembe etrafı bunlar,

Ağrı dağı gibi bekler sorunlar,

Daha ne getirir bilmem yarınlar,

Bir soran çıkarsa n’otarlar bir gün.

 

DOSTOZAN dert çoktur deşme yaramı,

Karıştırdık haram ile helalı,

Yazık altüst olmuş ahlak kavramı,

Yürümez bu böyle batarlar bir gün.

 

DOSTOZAN- 26/01/1988

 

Bir dahaki yazıda buluşmak ümidiyle dostça kalın.