Piyasalar hem yeni aya hem de bugün açıklanacak yeni normalleşme kararlarına odaklanmışken, dolar, euro yine yükselişe geçti.

Analistler dolar paritesindeki yükseliş eğiliminin sürdüğünü ve teknik göstergelerin yükseliş sinyali vermeye devam ettiğini kaydediyor. 

DÖVİZ
Serbest piyasada dolar 8,58 TL'den, Euro 10,47 TL'den, Sterlin ise 12,19 TL'den işlem görüyor. Altının gramı 526 TL'den fiyatlanırken, gümüş de 7,75 TL seviyesinde.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5650 lira, avronun satış fiyatı ise 10,4340 lira olmuştu.

KRİPTO PARALAR
Dün gece yükselişe geçen kripto para piyasalarının baş aktörü Bitcoin 36 bin dolar seviyesini gördükten sonra yeniden 34 bin dolar seviyesine geri çekildi. Bitcoin 34 bin 349 dolar seviyesinden işlem görüyor. Etherium ise 2 bin 308 dolar seviyesinde. 

ALTIN
Onsu 1.907 dolara yükselen altında, gram altın 520/526, çeyrek altın 843/863, Cumhuriyet altını ise 3.472/3.516 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

YORUMLAR
Altın fiyatları baş döndürmeye başladı. Mart ayının ortalarından bu yana hareketlenmeye başlayan altında ivme son günlerde hızlandı. Ons altın fiyatlarındaki yükselişin de desteklediği gram altında tarihi zirve olan 540.6 lira seviyesine sadece 13.9 lira kaldı.

Dolar kuru Kasım ayında test edilen zirve seviyesini gördü. Dolar paritesi bu sabah saatlerinde 8,58 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksinin 90 seviyesinin altında hareket ettiği, ABD 10 yıllık tahvil faizinin ise yüzde 1,59 seviyesinin heme üzerinde bulunduğu görülüyor.

ALTIN İÇİN BEKLENMEDİK TAHMİN: ALIM FIRSATI OLABİLİR...
Altın fiyatları ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Son zamanlarda yükseliş trendinde olan altın fiyatları ile ilgili uzmanlardan yorum geldi. A Para yayınına katılan 6 uzman, altın fiyatları ile ilgili beklentilerini açıkladı.

DÜNYACA ÜNLÜ EKONOMİSTLERDEN DOLAR VE EURO İÇİN KORKUTAN TAHMİN
Türk Lirası karşısında bir yükselişini hızlandıran döviz piyasasından peş peşe kötü haberler gelmeye devam ediyor. Türk lirasındaki değer kaybını değerlendiren dünyaca ünlü ekonomist dolar ve euro için korkutan bir tahminde bulundu.