CNN Türk’te yer alan özel habere göre kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan peynir, güçlü kemikler için önem taşıdığı kadar bağışıklık sisteminin de dostu olarak biliniyor.

Beslenme ve Diyet uzmanı Evnur Saray, salgın döneminde mutlaka tüketilmesi gereken besinlerle ilgili, "Günde ortalama 1-2 dilim peynir bizim için yeterli. Bu kilo, yaş ve boya göre de değişiklik gösteriyor. Fazla kiloluysak bu 3-4 dilime de çıkabilir. Kalsiyum içeriğinden zengin ayrıca E, D ve K vitamini de içerdiği için bu dönemlerde günlük 60 ile 120 gram arasında peynir tüketmek bizim için son derece önemli."Besin çeşitliliği de gerekiyor. Et, sebze ve meyve de tüketeceğiz ama peynir de olursa bağışıklığımız daha güçlü olacak. Böylece kas kaybımız olmayacak, kalsiyumdan zengin beslenmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Günümüzde osteoporozun (kemik erimesi) önemli halk sağlığı sorunlarından biri haline geldiğini belirten Saray, "Osteoporozda kalsiyum ve D vitamini çok önemli çünkü kemiklerin yapısı için kalsiyum almamız gerekiyor. Belirli bir yaştan sonra D vitamininin deride yapımı ve bağırsak emilimi de azalıyor. Bu yüzden peynir özellikle osteoporozlu bireylerde çok önemli" dedi.  

(Kaynak: CNN Türk)