Amerika’da şu ana kadar 10 milyon 696 bin 402 kişi korona virüse yakalanırken, 243 bin 328 kişi de hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Korona virüs salgını dalga dalga yayılırken, Amerika’da yaklaşan Şükran Günü nedeniyle tedirginlik arttı.

Live Science’de yer alan habere göre Amerikalı bilim insanları, 26 Kasım’da kutlanacak Şükran Günü için vatandaşlara uyarılarını yineledi. Uzmanlar, Amerika’da salgının başladığı günden bu yana en fazla hastanede yatış rakamlarına ulaşıldığını kaydederek, Şükran Günü etkinliklerine katılmanın büyük tehlike oluşturabileceğinin altı çizildi.

“RİSKİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRAMAZSINIZ”

Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner'da kalite ve hasta güvenliği şefi olarak görev yapan Dr. Iahn Gonsenhauser, “İnsanlar ille bir araya gelmek zorundalarsa, tabii ki de riski düşürmek için bazı önlemler alabilirler ancak unutmasınlar ki tamamen riski ortadan kaldırmak için yapabilecekleri hiçbir şey yok” diye konuştu.

“ÇOK SIKI TEDBİRLERİ GEREKİYOR”

Şükran Günü için uyarılarını yineleyen Gonsenhauser, “İnsanlar Şükran Günü için bir araya geldiklerinde muhakkak ki birlikte yemek yiyip, çeşitli içecekler tüketecekler. Bu nedenle de sıcak ortam nedeniyle herkesin tedbirleri elinden bırakma ihtimali daha da yükselecek. Şükran Günü’nde çok sıkı tedbirler uygulanması gerekiyor ancak bana sorarsanız en güvenlisi evde kalmaya devam etmek” dedi.

“TESTLER YANLIŞ BİR GÜVENLİK DUYGUSU YARATIYOR”

Amerikalı halk sağlığı uzmanları, Şükran Günü buluşmalarından 14 gün önce korona virüs testi yaptırıp, testlerinin negatif çıkan vatandaşların yine de rahat davranmamasını gerektiğini ve bu testlerin insanlarda rahatlamaya neden olmasının daha büyük felaketleri tetikleyebileceğini belirtiyor.

Kaynak: Live Science