Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kıdemli akademisyenleri arasında yer alan Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Koç Akgül, Dünya çapında örgütlü Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) İstanbul Şubesi, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) ile işbirliği yaparak başta olası İstanbul Depremi olmak üzere çeşitli afetlere hazırlık amacıyla herkese açık ve ücretsiz katılım sertifikalı ilk On-line Afet Kültürü Eğitimi verdi.

JCI İstanbul Sosyal Sorumluluk Proje Direktörü ve Moderatör İlknur Doruker Türkiye'nin birçok ilinden öğrencilerin interaktif olarak derslere katılım sağlamalarından mutlu olduklarını söyledi.

MARMARA DEPREMİ DE ELE ALINDI
Alanlarında uzman isimlerin 380 katılımcıya 8 günde verdiği 8 ders ile tamamlanan herkese açık ve ücretsiz eğitimin son bölümünde 1923-2000 Yılları Arasında Türkiye'de Doğal Afetler:1999 Marmara Depremleri Hakkında Haber Söylemleri ve Kamuoyu Araştırmaları yapan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Selma Koç Akgül konuşmacı oldu. 

"CİDDİ BİR SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR"

Afetlere karşı her ana hazır olunması gerektiğini belirten Doç. Dr. Koç Akgül, “Sellerin ne zaman olacağı da belli. Bu durumda; altyapı sistemlerinin ve halkın hazırlıklı olması gerek. ABD’de kasırga uyarıları oluyor ve can kaybı olmadan bu afetler atlatılabiliyor. Kime ve ne şekilde bu bilgileri nasıl ulaştıracağımız önemli. Türkiye genelinde afet radyoları böyle risk durumlarında devreye girerek bütün radyo yayınlarını keserek gerekli uyarıları verebilir. Afetler doğası gereği belirsiz. Ama eğitim ve hazırlıklarımızı ona göre yapmalıyız. Silivri depreminde öğrencileri bırakıp bahçeye çıkan öğretmenler vardı. Gelecekte çok ciddi süreç bizi bekliyor. Stratejileri doğru oluşturmamız gerek. Gidilebilecek başka dünya yok, ciddi afet okuryazarlığı olmalı” ifadelerini kullandı.