Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ersin Ü. getirilirken, mağdur Kübra T. ile taraf avukatları katıldı. Söz verilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı avukatı Tuğbanur Aslan “Şikayetçiyiz, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Sanık avukatı ise “Mağdur şikayetten vazgeçti, öldürme suçu açısından buna yönelik bir kastın olmadığı aşikardır” şeklinde beyanda bulundu. Son sözü sorulan sanık Ersin Ü. ise “Çok üzgünüm” dedi.

SARILMAYA ÇALIŞTI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan tutuklu sanık Ersin Ü.’ye 12 yıl hapis cezası verirken, “Konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçundan da sanığın 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Kararı duyan Kübra T. ise “Bırakın onu, kararı kabul etmiyorum” diye  mahkemede bağırarak. tutuklu sanığa sarılmaya çalıştı. Kübra T., polis ekipleri tarafından salondan çıkarıldı.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Ersin Ü.’nün 15 Eylül 2019 tarihinde müşteki Kübra T.’nin evine izinsiz bir şekilde bıçakla girdiği belirtildi. Ersin Ü.’nün çaydanlık içerisinde yağ kaynattığını ve kızgın yağı Kübra T.’nin yüzüne döktüğü anlatılan iddianamede Ersin Ü. hakkında “Canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” ve “Konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.