Ne yaparsanız yapın lavabo tıkanıklığının önüne geçemiyorsanız belki de henüz doğru yöntem ile tanışmadınız. Kimilerini yeni duyduğunuz kimilerini ise ilk kez duyacağınız lavabo açma yöntemlerini sizler için derledik, işte o basit ve pratik yöntemler…

Karbonat, sıcak su ve sirke

Mutfak lavabolarınız çeşitli sebeplere bağlı olarak sık sık tıkanıyorsa karbonat, sıcak su ve sirke kullanımı yapabilirsiniz. Bunun için eşit miktarlarda karbonat ve sirkeyi karıştırıp, lavaboya dökün. Üzerine de kaynar suyu dökün. Bu işlem ile gider borusu anında açılacak.

Su ve tuz karışımı

Saç, sabun kalıntısı gibi sebeplere bağlı olarak banyo giderlerinizde tıkanıklık meydana gelebilir. Banyo giderlerini temizleyebilmek için sıcak su ve tuz karışımını kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Bulaşık deterjanı

Gider borularında meydana gelen tıkanıklıklar için en basit yöntem bulaşık deterjanı ve kaynar su karışımı olabilir. Bunun için öncelikle gidere 100 ml bulaşık deterjanı dökün, yarım saat sonra da gidere kaynar su dökün.

Lavabo pompası

Lavabo tıkanıklıklarında en basit işlem olarak kullanılan pompa yöntemi, her zaman hayat kurtarıcıdır. Pompayı doğru bir biçimde kullanabilmek için öncelikle pompayı lavabonun üzerine kapatın, su gitmesini engelleyin ve lavabonun yarısı su ile dolduktan sonra pompayı kullanın.

Evye süzgeci

Mutfak lavabolarınızda evye süzgeci kullanarak lavaboları koruyabilirsiniz. Lavaboya girecek yabancı cisimleri filtreleme özelliği bulunan evye süzgeci oldukça işe yarar bir yöntem olacak.