Tam kapanma kapsamında hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Peki, tam kapanmada otobüs, minibüs, metrobüs, metro çalışıyor mu?

Tam kapanma kararına göre, sokağa çıkma kısıtlamasından üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla genelgede belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır. Yasaktan muaf olan sektör çalışanları toplu taşımalar ile ilgili arama yapmaya başladı. Peki, tam kapanmada otobüs, minibüs, metrobüs, metro çalışıyor mu?

TAM KAPANMADA OTOBÜS, METROBÜS, METRO ÇALIŞIYOR MU?

Tam kapanmada otobüs, minibüs, metrobüs, metro çalışıyor. Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri de yasaktan muaf tutuluyor.

Şehirler arası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin Yüzde 50'si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacaktır.

Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak seferlerde yolcuların araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulaması muhakkak yapılacak ve tanılı/temaslı gibi sakıncalı bir durumun olmaması halinde araca alınacaktır.

YASAKTA TOPLU TAŞIMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Tam kapanmada toplu taşıma saatlerinde bir değişiklik bulunmuyor. Sadece toplu taşıma araçlarında esneklik uygulanacak. Şehir içi toplu ulaşım araçlarıyüzde 50 kapasite ile çalışacaklar. Tam kapanmada toplu taşıma saatleri ile ilgili değişiklikler olduğu zaman haberimizden öğrenebilirsiniz.