Trafik kazalarının bir numaralı sebebi olan aşırı hız tutkusu her gün binlerce kişinin ölümüne neden olmaya devam ediyor.

Sürüş sırasında araç hızının artmasına paralel olarak, aracın kontrolünü sağlamak da bir o kadar güçleşir. Bu durum çevresel koşullarla birleşince ise kaza riskini daha da arttırır. Özellikle virajlarda ve eğimi yüksek yolllarda bu gibi durumlar doğrudan kaza sebepleri arasında yer alabilmektedir.

AŞIRI HIZ CAN ALIYOR

Yol şartlarının dışında aşırı hız, aracın ani şekilde durması gerektiği anlarda da büyük bir tehlike yaratır. Sürücü, karşısına çıkan engelden dolayı durmak istediğinde, hem hızdan dolayı, hem de gerekli tepkiyi verme süresi nedeniyle durmakta zorlanabilmektedir.

Türkiye'de 2019 yılında meydana gelen 174 bin 896 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 524 kişi kaza yerinde, 2 bin 949 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti. 

Ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 204 bin 538 kusura bakıldığında kusurların Yüzde 88,0'ının sürücü, Yüzde 8,2'sinin yaya, Yüzde 2,0'ının taşıt, Yüzde 1,3'ünün yolcu ve Yüzde 0,5'inin yol kaynaklı olduğu görüldü.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLAN FOTOĞRAF

Polisin her gün yaptığı uyarı ve denetimlere rağmen hız yapmaya devam edenlere karşı paylaşılan bir fotoğraf sosyal medyada gündem oldu.

'Radar yok rahat ol' diyen bir trafik levhasının yanındaki Azrail fotoğrafına sosyal medyada ‘Sıkıyorsa basın gaza bakalım’ yorumları yapıldı.

İşte o fotoğraf: