İstanbul Arnavutköy’de 19 Haziran’da 19 yaşındaki eşi Nurşen ve 2 yaşındaki kızı Ecrin’i boğarak öldüren 25 yaşındaki Mehdin Elgün hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede Elgün’ün 19 Haziran sabah saat 06.00 sıralarında 112’yi arayarak eve ambulans istediği ve Elgün’ün eşini ve bebeğini öldürdüğünün bu şekilde ortaya çıktığı anlatıldı.

“Uyurlarken boğdum” 

Sağlık ekiplerinin polise haber vermesi üzerine Elgün’ün gözaltına alındığının belirtildiği iddianamede Elgün’ün sorgusu sırasında bir süredir psikolojik sorunları olduğunu söylediği anlatıldı. Elgün’ün akşam eve geldiğinde kendisini öldürmeye karar verdiğini, jiletle ve bıçakla kendisini kestiğini ve öleceğini düşünerek eşi ve kızını da öldürmeye karar verdiğini söylediği belirtildi. Elgün’ün gece uyurlarken önce eşini, daha sonra kızını boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği anlatıldı. 
Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda anne ve kızının boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Savcılık soruşturmasını tamamlayarak Elgün hakkında kasten çocuğunu ve eşini öldürdüğü gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıld
ı.