Eskişehir'de bir kuryenin müşteriye götürmüş olduğu pizzaya tükürmesi sonucu 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Bozulmuş gıda ve zehirli madde katmak' ve 'mala zarar verme' suçlarıyla alakalı ayrıca dava açılmıştı. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık Burak S., davacı Hüseyin Alyüz ve avukatlar katıldı. 

"ARKADAŞIMA GÖSTERMEK İÇİN FOTOĞRAF ÇEKTİM"

Pizzaya tükürülmesi ile alakalı hakkında dava açılan sanık Burak S., üzerine atılı suçu kabul etmediğini ifade etti. Pizzaları getirirken kaza yaptığını ve bu yüzden binanın içinde kutuyu açıp kontrol ettiğini söyleyen sanık, "Ben siparişleri götürürken motor kazası geçirdim. Bu yüzden pizza zarar görmüş müdür diye endişelendim. Yeniden bir sıkıntı meydana gelmemesi açısından pizzanın kutusunu apartmanın koridorundayken açtım. Bu sırada pizzanın sağlam olduğunu gördüm. Cep telefonum ile fotoğraf çektim. Çünkü kaza geçirmeme rağmen pizzanın hala sağlam kalabildiğini pizzayı yapan arkadaşıma gösterme niyetindeydim. Pizzanın kutusunu kapattım ve müştekinin dairesine çıktım" şeklinde konuştu. 

"İFADE VERMEYE GİTTİĞİMDE ÇOK STRESLİYDİM"

Mahkeme başkanı, tanık A.K.'ye, savcılıkta verdiği ifade ile mahkemede verdiği ifadelerin çeliştiğini belirterek "'Sanık Burak S.'den 'intikamını aldım' şeklinde mesaj almışsın. Şimdi öyle bir mesaj almadığını söylüyorsun" demesi üzerine tanık A.K., "Ben ifade vermeye gittiğim gün çok stresliydim. Sanık ile aramızdaki konuşmalar esprili konuşmalardı. Yoksa ben sanığın pizzaya tükürdüğünü bilmiyorum. Sanık da zaten bana böyle bir şey söylemedi. Mahkemedeki anlatımım doğrudur" dedi. 

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 7 Şubat 2019'a erteledi.