31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'na verdiği destek ve silahlanma çağrısıyla gündeme gelen Sedat Peker, seçimlerin ardından 'art niyetli' insanlara prim vermemek için açıklama yapmadığını söyledi. Peker, "Devletimiz 'Sokağa çıkın' dese sokağa çıkarız. 'Sabır edin evinizde oturun' derse de evimizde otururuz" ifdesini kullandı.

Sedat Peker, 31 Mart seçimlerine ilişkin Instagram hesabından açıklamada bulundu. Peker, sessizliğini fırsat olarak değerlendiren kişi veya kişilerin bu durumu 'korkaklık' olarak nitelendirdiklerini, bazılarının ise 'ülkede iç savaş çıkarmak için planlar' yaptığını yazdığını söyledi.

Devletimiz ‘Sokağa çıkın' dese sokağa çıkarız.

Kıymetli dostlarım, bu ülkenin vatan evlatları yani bizler, devletimiz bizlere ne görev verirse onu yaparız. Devletimiz ‘Sokağa çıkın' dese sokağa çıkarız. 'Sabır edin evinizde oturun' derse de evimizde otururuz.

Bizler kanunsuz hiçbir şey yapmayız.

Bu anlamda bizim hiçbir kompleksimiz olmaz. Ya da devlet görevlilerimizin başarılarında rol çalma gayretimiz de olamaz. Bizler kanunsuz hiçbir şey yapmayız. İnanın içimdeki hisleri anlatmak için en az 40 sayfa yazı yazmam gerekliydi. Fakat resimdeki bu dayıyı ve söylediği sözü görünce, ‘Tamam işte budur, tüm bu kalitesizlere verilecek en kısa, en anlamlı cevap budur' dedim."