Pandora belgelerinden, 'vergiden kaçınmak' için servetlerini offshore şirketleri aracılığıyla 'vergi cennetleri'ne taşıyan birçok isim çıktı. Yeni belgelere göre medya, sanat ve spor dünyasından kamuya mal olmuş isimler de listede. Gazeteci Reha Muhtar bu isimlerden biri.

Türk televizyon tarihine ''Acı var mı acı'' repliğiyle damgasını vuran Reha Muhtar, haber sunduğu yıllarda vergi kaçıran iş adamlarını suçlayarak ahlak dersi verirdi. Ancak bu sefer kendisi yakalandı.

Belgelere göre Muhtar, Trident Trust üzerinden Black's Group Holdings Limited isimli offshore şirketin sahibi. 

Reha Muhtar'ın vergiden kaçınmak ve parasını çeşitli yatırımlarda değerlendirirken ismini gizli tutmak için tröste aktardığı paranın yönetimi Standard Chartered Trust (Guernsey) Limited tarafından yapılıyor. Nakit hesapları, tahviller, hisse senetleri ve yatırım fonlarından oluşan yatırım portföyü Standard Chartered Bank'ın Londra şubesinde tutuluyor. Şirketin direktörlüğünü ise yine Türkiye'den çok sayıda zenginin offshore firmalarıyla çalışan Songbird Limited yapıyor. Temmuz 2000'de kurulan Black's Group Holdings Limited Ağustos 2017'de kapatılıyor. Reha Muhtar, sorulara yanıt vermedi.