Küçük yaşlarda başlayan motor tutkusu Gülyazı Aydın’ın (30) hayallerini mesleğe dönüştürdü. Eskişehir’de Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan bir çocuk annesi Aydın, Türkiye’nin ilk ve tek motosikletli ambulans şoförü oldu. Eskişehir’de 30 yaşındaki bir çocuk annesi Gülyazı Aydın, çocukluktan bu yana motosiklete olan tutkusunu mesleğe dönüştürdü. Eskişehir’de Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan Aydın, Sağlık Bakanlığı’nın motosikletli ambulans projesi kapsamında Eskişehir’e motosiklet göndermesinin ardından dilekçe vererek, görevini motosikletin üzerinde yapmak için izin istedi. Bakanlığın onayının ardından Antalya ve İzmir’de güvenli sürüş eğitimine alınan Aydın, 3 yıldır Eskişehir’de Türkiye’nin ilk ve tek motosikletli ambulans ATT’si olarak göreve başladı. 

‘Motoru seviyorum’

Trafiğin kilitlendiği anlarda, kara ambulanslarının giremediği noktalara girerek hayat kurtaran motosikletli ATT Gülyazı Aydın, motor tutkusunun küçüklükten geldiğini söyledi. Lisede motoru olan arkadaşlarından motoru isteyerek, motor sürmeye başladığını belirten Aydın, 112 Acil Tıp Teknisyeni olduktan sonra Eskişehir’e Sağlık Bakanlığı’nın motor gönderdiğini kaydetti. Motorun geldiğini duyunca heyecanlandığını belirten Aydın, “Hem işimi seviyorum hem de motoru seviyorum neden motorda çalışmayayım ki dedim. Sağlık Bakanlığı’na dilekçe verdim. Motorda çalışmak istediğimi belirttim. Bakanlık onayladı. İlk başlarda artçı olarak çalıştım. Daha sonra eğitim aldıktan sonra motoru tek başıma kullanmaya başladım. Daha sonra bakanlık daha rahat motosiklet kullanmam için yeni bir motosiklet gönderdi” dedi. Halktan çok destek aldığını belirten  Aydın, “Gördükleri zaman alkışlıyorlar. ‘Türkiye’nin güçlü kadınları işte böyle olur’ diyorlar. Alkışlayıp fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor. ‘Seni alnından öpüyorum. Aferin kızım’ diyen amcalar çıkıyor. Destekliyorlar, sağ olsunlar” açıklamasında bulundu.

Ambulansın giremediği yerlere giriyor

Motor kullanmanın çok zor olduğunu, ancak insanların trafikte kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayan Aydın, “Güvenliği riske atmadan hızlı şekilde hastaya ulaşmaya çalışıyoruz. Trafiğin kapalı olduğu anlarda, ambulansın girmekte zorlandığı yerlerde motosiklet ambulansla gidiyoruz. İlk müdahaleyi biz yapıyoruz” diye konuştu.