Öğrencilerin barınma sorununa karşı harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait Şefkat Evleri ile birlikte kiralanan yurt ve otelleri öğrencilere tahsis etti.

Ankara’ya gelen öğrenciler AŞTİ'de belediye ekipleri tarafından kurulan ‘Danışma Masası’nda karşılanmaya devam ediliyor. Burada öğrencilere büyükşehir belediyesinin onlar için sunduğu imkanlar ve Ankara'ya dair bilgilendirmeler yapılıyor.

AYRIM YAPMADAN HERKESE YARDIM

Siyaset Bilimci olan Burak Yıldırım da sosyal medyadan konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Yıldırım, kalacak yeri olmayan Şanlıurfa’lı bir öğrencinin de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otele yerleştirildiğini aktardı.

Öğrencinin babasının belediye hakkında “Bize hangi partilisiniz veya Kürt müsünüz diye sormadılar. Hoşuma gitti.” ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Yıldırım, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Urfalı bir kızımız Ankara’da üniversite kazanmış ama yurt çıkmadığı için kalacak yeri yokmuş. Ankara Belediyesini aradık. Öğrenciyi otele yerleştirdiler. Kızın babası aradı “Bize hangi partilisiniz veya Kürt müsünüz diye sormadılar. Hoşuma gitti.” diyor. Alkışlar Mansur Yavaş’a”

YURT OLMASA ÜNİVERSİTEYE GİDEMEYECEKLERDİ

Kalacakları barınma noktalarına büyükşehir belediyesi tarafından yerleştirilen öğrencilere ayrıca içerisinde şampuan, diş fırçası gibi pek çok malzemenin yer aldığı hijyen ve ikram kiti hediye ediliyor.

Danışma Masası'na gelen bir öğrenci, “Özel yurtlar zaten tutulacak derecede değildi benim imkanım için. Açıkta kalmıştım. Pazartesi derslerim başlıyor. Hiçbir şekilde barınacağım yer yoktu. Şu an sağlıklı bir şekilde başlayacağım” dedi.

Bir öğrencinin velisi ise, “Burası olmasaydı çocuğumu büyük bir ihtimalle gönderemeyecektim. Çünkü yurt ücreti karşılayacak derecede maddiyatım yok” diye konuştu.