Yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil, 85 yaşında hayatını kaybetti. Türk edebiyatında Necip Fazıl Kısakürek ile başlayan, Sezai Karakoç'la süren büyük akımın üçüncü halkası olarak gösterilen Pakdil, üst solunum yolları enfeksiyonu nedeni ile Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Nuri Pakdil, ikindi namazına müteakip Ankara'da, Taceddin Dergahı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Hacı Bayram Camii'ndeki cenazeyi Pakdil'in vasiyeti üzerine eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı.

"Yüreğimin yarısı Mekke'dir, geri kalanı da Medine'dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır" sözlerinin sahibi, Türk edebiyatının 'Kudüs Şairi' Nuri Pakdil için Ankara'da ikinci namazı vakti cenaze töreni düzenlendi. 85 yaşında Hakk'ı rahmetine kavuşan Pakdil için Hacı Bayram Camii'nde düzenlenen törende edebiyat, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Pakdil'in cenazesine Pakdil'in yol arkadaşlarından usta yazar Rasim Özderen, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlar Ali Babacan Mehdi Eker ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katıldı.