Amerika’da korona virüs salgınında toplam vaka sayısı 7 milyon 640 bine ulaşırken, toplam vefat sayısı da 213 bin oldu. Ülkede korona virüs can almaya devam ederken, Amerika Hastalıkları Kontrol ve Koruma Merkezi, virüsün yayılmasındaki en önemli nedenlerden birini kamuoyu ile paylaştı.

Merkez tarafından yayınlanan raporda Amerikan halkının el yıkama alışkanlarına yer verdi. Rapora gör, Amerika’da her 4 kişiden 1’i, elini yeterince yıkamıyor.

“SADECE VİRÜSTEN KORUMUYOR”
Raporda, Amerikan halkının yüzde 85’inin banyodan, yüzde 95’inin de lavaboya girdikten sonra elini yıkadığı belirtildi. Ancak, halkın yüzde 70 dolaylarındaki kesimi ise restoranda yemek yemeden önce, ya da hapşırdıktan sonra ellerini yıkamadıklarını belirtti. 

Uzmanlar, ülkede korona virüsün bu denli yayılmasının nedenlerinden birinin de el yıkama alışkanlıkları olduğunu söyledi. Bilim insanları el yıkamamın sadece koronaya karşı değil, diğer hastalıklara karşı da koruduğunu açıkladı. 

Yine, Hastalıkları Koruma ve Kontrol Merkezi'nin yayınladığı rapora göre, hapşırdıktan sonra ellerini yıkayan erkeklerin oranı yüzde 65'te kalırken, kadınların oranı ise yüzde 76 oldu.