Ancak geçtiğimiz gün KİT'lileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 2019 Yatırım ve Fİnansman Programı'yla ilgili yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında KİT'lilere müjde verildi. Peki ama KİT'liler ne zaman kadroya geçecek? Hangi KİT çalışanları kadroya alınacak? KİT çalışanlarının kadroya geçme şartları neler? İşte KİT'liler ile ilgili son gelişmeler.

Karara göre; diğer kamu kurumlarındaki taşeronlar gibi KİT'lerdeki taşeronlar da kamu görevlisi olarak kadroya geçirilecek.

SINAVLA ALINACAK


Kararda kadroya geçişle ilgili şöyle denildi:

"KİT ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılanlardan, 4 Aralık 2017 itibarıyla en az 2 yıl çalışmış ve halen çalışanlar, yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde, görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir."

İSTİHDAM ŞARTLARI


KİT işçilerine yapılacak sınav, daha önceki kadro çalışmasında belirlenen esaslarla aynı olacak. Kararda ayrıca yeni alınacak personelle ilgili bazı yenilikler sıralandı. Buna göre; 2018'de ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75'i kadar personel atanabilecek. 2019'da emekli yeni personel istihdamı yapılmayacak. İlaveten atanacak personel sayısı, 2018'de ayrılan personel sayısının yüzde 50'sini geçemeyecek.

İŞTE ARANAN ÖZELLİKLER

✔ 18 yaşını doldurmak,
✔ En az ortaokul mezunu olmak,
✔ Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,
✔ Açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair yazılı beyanda bulunmak,
✔ İş sözleşmelerinden dolayı herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini yazılı olarak beyan etmek.