Zeytinburnu'nda mendil sattığı esnada kendisinden para isteyerek tehdit eden ve öncesinde de tecavüzüne uğradığını iddia ettiği teyzesinin dini nikahlı eşi Ali İhsan A.'yı silahla 4 el ateş ederek öldüren sanık Canan A.'nın yargılamasına devam edildi. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Canan A., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Sanık avukatları Alper Uysal ile Barış Arslan ise salonda hazır bulundu.

"BANYODA FOTOĞRAFLARIMI ÇEKİP YAYINLADI"
Duruşmada Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimatla beyanda bulunan maktulün dini nikahlı eşi, sanığın da teyzesi olan Sevgi S.'nin ifadesi okundu. S., "Canan benim yeğenim olur. Canan İstanbul'da mendil, kalem satıyordu, evlere temizliğe gidiyordu. Saf birisiydi. Karakolda verdiğim ifadelerimi aynen tekrar ederim. Ölen maktul benim dini nikahlı eşimdi. Bana çok kötü davranıyordu, şiddet uyguluyordu. Dövüp sövüyordu. Hatta benim banyoda fotoğraflarımı çekip sosyal medyada yayınlamıştı. Beni öldürecekti, korkudan evi terk ettim. Bunun üzerine yeğenim olan Canan A.'ya 'Sevgi senin yüzünden evi terk etti, onu bulup getireceksin. Getirmezsen seni öldürürüm' diyerek küfürler etmişti. Canan'ı çocuklarıyla tehdit etmiş, onları öldürürüm demiş. Canan'la 'Seni öldürürüm' diyerek zorla ilişkiye girmiş ve bu görüntüleri videoya çekmiş" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIM ÇOK MAĞDUR"
Tanığın beyanlarının ardından söz verilen sanık Canan A., "Tanık beyanları doğrudur. Çocuklarım çok mağdur. Tahliyemi istiyorum" dedi.

"ZORLA İLİŞKİYE GİRİP VİDEOYA ALMIŞ"
Sanık Avukatı Alper Uysal da, "Tanık beyanı ortadadır. Maktulün sanığa yaptığı gibi tanığa da yapmış olduğu şeyler açıktır. Onunla da zorla ilişkiye girmiş ve videoya çekmiştir. Maktul, şiddet uygulamış ve yağmada bulunmuştur. Maktul bununla da kalmayıp, sanığın 9 yaşındaki kızı için de aynı şeyleri yapacağı konusunda tehdit etmiştir. Burada ağır bir haksız tahrik söz konusudur. Müvekkilim öldürme kastıyla hareket etmemiştir. Uzun bir tutukluluk süresi geçirdi" diyerek tahliye talebinde bulundu.

TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme heyeti, sanığın uzun süreli tutukluluk halinin devam etmesi ve delillerin toplanmış olması gerekçesiyle Canan A.'nın adli kontrol şartları uygulanarak tahliyesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Zeytinburnu'nda 1 Temmuz 2020 tarihinde sanığın sokakta kalem ve mendil sattığı sırada maktulün sanıktan para aldığı ve hakaret, tehditlerde bulunduğu aktarılmıştı. Canan A.'nın teyzesinin evi terk etmesi nedeniyle dini nikahlı eşi olan maktul Ali İhsan A.'nın bu durumdan sanığı sorumlu tuttuğu ve tehdit ettiği anlatılmıştı. Bu durum üzerine çantasında bulunan silahı çıkartarak maktulün kafasına 3-4 el ateş ettiği ve Ali İhsan A.'nın hayatını kaybettiği belirtilmişti. İddianamede, sanık Canan A.'nın 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İHA